POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Tahirovic tog Örebro vidare – ”Vill visa hela Sverige vad jag kan”

Det har mest blivit bänken. Men när Emra Tahirovic får chansen så tar han den. Två mål i cupen senast följdes upp med två mål i åttondelsfinalen mot Halmstad.

21-åringen fick börja i en ovan roll mot Halmstad. Som central mittfältare hade han svårt att komma in i matchen. Halmstad dominerade i första halvlek men Örebro klarade 0-0 till halvtidsvilan. 21-åringen flyttades sen upp i anfallskedjan och då hittade Örebro sitt anfallsspel.

- Jag får börja i en roll som jag inte är så van vid. Jag försöker göra mitt bästa men det är inte min vanliga position. Sen flyttas jag upp som central anfallare och då gick det mycket bättre, säger Tahirovic till FotbollDirekt.se.

- Men Halmstad var riktigt bra. De skapade många farliga chanser.

I andra halvlek jobbade sig Örebro in i matchen. Örebro tog ledningen i 75:e minuten med ett läckert mål. Tahirovic slog ett perfekt inlägg som unge amerikanen Alejandro Bedoya tog ner på bröstet och dundrade in på halvvolley. Efter det gjorde Zürich-lånet själv både 2-0 och 3-0.

- I början av säsongen var formen inte så bra men jag har kommit in i det. Jag är i bra form nu och jag är definitivt redo för mer spel.

Det har inte blivit mycket spel för Tahirovic i Allsvenskan. Hittills har det blivit sex inhopp – och en total speltid på en dryg timme. Men även i Allsvenskan har han tagit vara på tiden och hunnit med ett mål.

Varför har du inte fått mer speltid?

- Det får du fråga Sixten om. Spelar jag så gör jag, det är självklart tråkigt att sitta på bänken. Men då gäller det att peppa lagkamraterna istället.

Tahirovic är i Örebro på lån från schweiziska klubben FC Zürich. Lånet varar fram till sommaren. Det är ännu osäkert om 21-åringen återvänder eller blir kvar.

- Just nu koncentrerar jag mig bara på Örebro. Men jag hade hoppats på mer speltid. Men samtidigt förstår jag Örebro. De har värvat bra spelare och när de spelat bra och vunnit har jag accepterat att jag varit petad. Men nu är jag i form och kör stenhårt. Jag hoppas få spela mer och visa Örebro och hela Sverige vad jag kan.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-13 kl 22:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå