Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tajt målvaktskamp i Djurgården: "Otroligt jämnt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kenneth Höie eller Hampus Nilsson? Målvaktskampen i Djurgården lever.
- Det är otroligt jämnt just nu, säger tränaren Pelle Olsson.

Under måndagen spelade Djurgården mot Ljungskile i svenska cupen. I 2-1-segern stod Hampus Nilsson i mål. 25-åringen har varit reserv bakom Kenneth Höie de senaste säsongerna men nu menar tränaren Pelle Olsson att kampen lever i allra högsta grad.  

- Vi har några positioner där det är otroligt jämnt just nu. De två kommer växla nu i de två första cupmatcherna, så Höie spelar mot Syrianska härnäst, säger Olsson.

En förstemålvakt kommer dock att väljas framöver. Någon "hockeytaktik" är inte aktuell, enligt Pelle Olsson. Men det är inte spikat att det blir norrmannen Höie som går in i säsongen som etta.

- Nej, under alla försäsonger behöver kampen leva. Sen hur länge, det återstår att se. Hampus avslutade förra säsongen med att spela två väldigt bra matcher i allsvenskan. Efter matchen mot Syrianska får vi värdera saken, säger Olsson.

Är konkurrensen hårdare i år än jämfört med tidigare år, skulle du säga?
- Det är alltid bra att ha klarat av den allsvenska debuten. Då finns inte den nerven kvar. Nu går Hampus in och spelar väldigt bra inför 6000 åskådare här, så vi har två bra målvakter, säger Pelle Olsson.

Hampus Nilsson var själv glad och nöjd efter segern mot Ljungskile.
- Det var skitkul att spela. Det är ju det man vill göra när man är här. Och det var roligt att det kom så mycket folk. Det är fantastiskt att ha den publiken som vi har. Det är vår extra spelare. Man känner verkligen vilket tryck de skapar. Man ser också att supportrarna hjälper oss, på sättet hur vi agerar. Vi agerar framåt. De höjer oss något så in i bomben, säger Nilsson.

Vad säger du om din egen insats?
- Jag är jättenöjd. Det var lite surt på deras mål, att de får en touch. För annars har jag stenkoll på den. Det målet är inget att göra åt. Den tar på klacken och ändrar helt riktning. Men det kändes stabilt annars. Det fungerade bra med backlinjen och jag fick göra någon räddning också. Det kändes bra. Jag känner att jag i alla fall inte försämrat mina chanser till att spela. 

Efter matchen mot Syrianska väntar alltså ett beslut för Pelle Olsson - Höie eller Nilsson i derbyt mot Hammarby den 6 mars? Hampus Nilsson är utan tvekan sugen på spel i den match.
- Ja, så in i helvete. 

Känner du att du kommer närmare förstaplatsen?
- Ja, det tycker jag. Denna försäsongen har varit den bästa starten på en säsong som jag haft. Det känns fantastiskt bra. Jag känner att jag kommer närmare och närmare hela tiden. Och om inte annat har jag gjort det jävligt svårt för Pelle att välja vem som ska spela, säger Nilsson. 

Kenneth Höie, 36, säger sig ta målvaktssituationen med ro.
- Om jag känner press? Nej, det känner jag inte. Jag levererar mitt bästa när jag spelar. Så mycket annat än det har jag aldrig gjort och det kommer jag aldrig göra heller, säger Höie.

Vad har du att säga om Hampus?
- Hampus är en bra målvakt, absolut. Han är duktig. 

Ditt kontrakt går ut efter säsongen, har du några som helst tankar på framtiden eller är det för tidigt?
- Herregud, vi är i mitten av februari. Det är för tidigt.

Din kropp börjar inte säga ifrån?
- Nej, absolut inte. Tvärtom. Jag känner mig fräsch och fin. Det är inga konstigheter, avslutar Kenneth Höie.

I spelaren här ovan kan du se höjdpunkter från Djurgårdens seger mot Ljungskile i cupen. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-23 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons