POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Talang går från division 2 till La Liga?

Allsvenska klubbar ser ut att ha missat ännu en afrikansk stortalang. Ebrima Camara - till vardags i Division 2-laget Gunnilse - är nu aktuell för La Liga-klubben Real Mallorca.

- Han är nere och provtränar med Mallorca just nu, säger Camaras rådgivare Fredrik Hansson till FotbollDirekt.se.

- Mallorca verkar positiva, de har redan gjort det medicinska testet på honom och det gör man ju knappast om man inte tror på spelaren ifråga.

Gambiern Ebrima Camara spelar i Gunnilse i Division 2 Norra Götaland. Nu kan den 20-årige försvararen göra den smått otroliga resan direkt till Real Mallorca, elva i La Liga den senaste säsongen.

Bakgrunden: Afrikanska U21-mästerskapet avgjordes för en månad sedan i Sydafrika, och Camara representerade Gambia. Med den äran, för efter mästerskapen har förfrågningarna börjat rulla in. Mallorca bjöd in Camara på provspel direkt, men även andra större klubbar är intresserade.

- Det var ju många klubbar på plats under U21-mästerskapen. Förutom Mallorca så är det klubbar i England och Frankrike som hört av sig, berättar Fredrik Hansson.

- Totalt är det sex klubbar som visat intresse, i England är det Championship-klubbar och i Frankrike är det klubbar i Ligue 1- och 2. Sedan får man ju se hur konkret det är, Mallorca är förstås först i kön.

Fredrik Hansson beskriver Camara som en allround försvarare som kan spela på alla positioner i backlinjen. Intresset börjar som sagt tillta för Camara utomlands, men hans rådgivare har ännu inte hört ett knyst från någon allsvensk klubb.

- Nej, det har inte kommit in några förfrågningar alls faktiskt, det är lite märkligt.  
Ebrima Camara har nu tränat med Mallorca sedan i onsdags och väntas tillbaka till Sverige i nästa vecka. Då väntar spel med Gunnilse igen, men Fredrik Hansson ser det som osannolikt att han blir kvar särskilt länge. Camara kan lämna Gunnilse för en fast, mindre summa.  

- Nu har han inte spelat med Gunnilse ännu i år, han har varit på läger med landslaget i flera månader. Först skulle U21-mästerskapen avgöras i Libyen, men det blev flyttat på grund av kriget där, så då blev han kvar med landslaget.

- Men det är klart att han är för bra för division 2. Nu avvaktar vi hur det blir med Mallorca. De har lovat ge oss besked i veckan som kommer, så tar vi det därifrån.

Publicerad 2011-05-29 kl 16:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå