POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Talangboom i Gais - och Axén jublar

Alexander Axén hyllar Gais ungdomssatsning. Succé i allsvenskan - och nu succé även underifrån.
- Jag tycker det här är fantastiskt, säger Axén efter 1994-lagets seger i Gothia cup.

Gais spelade i förra veckan hem Gothia Cup-titeln i Tipselitklassen pojkar födda 94 eller senare.
A-lagets tränare Alexander Axén var på plats och såg laget under veckan och FotbollDirekt har träffat Axén efter finalsegern 3-0 över Brommapojkarna.

– Jag tycker det här är fantastiskt, de har varit bra hela veckan. Jag har sett i stort sett alla matcher och jag tycker att vi har varit bästa laget och därför känns det extra skönt att det får bli så också, säger Axén.

– Vi har i stort sett en landslagsman i varje årskull och bara det är ju jätteskönt såklart. Det ger ju en sporre i sig för de som spelar med dessa spelare och en måttstock på vilken nivå man måste hålla om man vill spela på den nivån. I dessa har vi fyra-fem spelare med hög potential att komma med i en a-trupp, vilket förstås är oerhört positivt.

Varje lag fick ha med två överåriga spelare och en av Gais två 93:or var Linus Tornblad som blev stor finalhjälte med två mål.
Totalt gjorde den kvicke yttern fem mål under Gothia Cup. Han är också den enda som varit med och tränat med Gais a-lag, dock inte i år.

– Linus har varit med och övriga har vi i en spetsgrupp som Kjell Pettersson  (assisterande tränare) tränar så att man kan säga att det är fler som har varit med, men inte i år eftersom att vi har varit så många i a-laget. Men Linus var med en del förra året och kände på det.

Vad hade du för förväntningar på det här laget inför turneringen?

– Jag har inga förväntningar för jag vet inte hur de andra lagen är. Det jag förväntar mig är just den här glädjen och trycket som är att nu kör vi i Gais.

- Vi tittar framåt, ser inga bekymmer utan vi ser bara fördelar av allt möjligt. De har sätt hur vi kör i a-laget och det är lite samma typ av balans. Det finns en blandning mellan sött och salt som vi brukar säga och det gillar jag som fan.

Finns det några andra likheter du kan dra med hur a-laget spelar?

– Just omställningsspelet har de varit fantastiska och samtidigt har de brutit ner lag när de har legat under. Det har vi i a-laget också blivit bättre på i år. Jag kan nog inte jämföra sådär rakt av men det är klart att det finns typer som vi verkligen gillar här, så kan vi säga.

Hur mycket betyder det här för er ungdomssatsning i stort?

– Det här betyder hur mycket som helst. Har du bra ungdomsverksamhet får du bra snurr på allting. Jag tror allt sitter ihop, går det bra för a-laget så vill folk komma till de yngre lagen också.

- Just nu går allting väldigt bra och det märker man på stan också, det är mer Gais och mer tryck nu. Så jag hoppas att vi står vid ett skäl nu där vi ska fånga upp de här som famlar vad de ska hålla på.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-07-28 kl 14:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå