Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangen briljerade i Farneruds frånvaro: "Visar mer och mer"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Största matchen i karriären.
Då briljerade Daleho Irandust, 18.
- Det känns som att jag visar mer och mer att jag verkligen ska vara med och konkurrera, säger Häcken-talangen efter 4-0 mot IFK Göteborg.

Daleho Irandust hade bara en start och totalt 169 allsvenska minuter med sig i bagaget in till derbyt mot IFK Göteborg. Det fanns ett frågetecken kring om han skulle kunna fylla luckan efter skadade Alexander Farnerud. 

Talangen klev dock ut på Bravida Arena och levererade en strålande insats. Han var inblandad i 2-0-målet (Nasiru Mohammed) och spelade dessutom fram Alhassan Kamara till 3-0 efter en dryg halvtimme.

- Fantastiskt kul att göra mina första poäng. Jag känner att det lossnar lite för mig. Jag vågar vända upp och utmana på små ytor. Det känns ganska skönt. Men i vissa lägen var det ganska slarvigt från min sidan, säger han.

Trots den fina första halvleken blev Irandust utbytt i paus då tränaren Mikael Stahre ville säkra upp defensiven efter Rasmus Lindgrens röda kort.

- Jag kunde förstå det ganska tidigt att jag skulle bli utbytt. De andra är lite mer rutinerade än vad jag är, säger Irandust.

Hur ser du på framtiden och konkurrensen med Farnerud?
- Jag tänker inte så mycket. Jag tar det dag för dag. Han är en jätteduktig spelare. Jag får konkurrera hela tiden, men det känns som att jag visar mer och mer att jag verkligen ska vara med och konkurrera.

Hur kändes det att slå IFK Göteborg?
- Kul, faktiskt jättekul. Det var dags nu och vi gör det med 4-0. Det var underbart.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-03 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons