Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Talangen hyllas efter DIF-debut: "Begåvad, teknisk och irrationell spelare"

90-talisterna börjar slå sig in på allvar i de allsvenska trupperna. Mot Sirius släppte Djurgården fram Trimi Makolli – född 1992. Tränaren Zoran Lukic är imponerad av mittfältslöftet.

- Det är en väldigt begåvad, teknisk och irrationell spelare med bra steg. Dessutom har han bra fysiska egenskaper. Trimi har framtiden för sig, säger Lukic.

Förra säsongen debuterade Djurgårdens 17-årige Philip Hellqvist i allsvenskan och gjorde åtta framträdanden. Nu är nästa talang på väg fram. Den ett år yngre Trimi Makolli spelade i lördags från start mot Sirius och gjorde dessutom Blårändernas enda mål.

- Trimi gjorde det väldigt bra medan han var fräsch. På slutet blev han lite trött precis som hela laget. Vi ligger i tung träning just nu. Trimi är lite ovan i 4-3-3 men vi är jättenöjda med honom.

Trimi Makolli har i dagsläget inget A-lagskontrakt, men efter den lyckade försäsongen lär Dif erbjuda mittfältaren ett avtal. Nästa steg blir att debutera i allsvenskan.
- Vi vill skapa ett fräscht och vitalt lag. Trimi kommer ingå i A-lagstruppen om det sedan blir spel i allsvenskan redan i år får vi se.

- Naturligtvis kan han fortfarande utvecklas på samtliga områden. Han är en stor talang och sedan är det upp till oss att få honom till en färdig spelare - vilket kommer ta många år. Både han och vi måste vara beredda att offra oss, säger Lukic.

I senaste matchen fanns även testspelaren Kyle Konwea från Qviding med.
- Han var lite blyg och tog inte för sig så mycket som jag hade trott. Samtidigt är allt nytt och det är stort att komma till Djurgården. Annars skötte han sig bra.

Djurgården har inte beslutat sig för om man vill gå vidare med ytterbacken.

Publicerad 2009-02-16 kl 13:28