Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangen hyllas: "Spelar fotboll på ett sätt som inte många 18-åringar gör"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Derbyseger, nytt kontrakt och livets första allsvenska mål. Vilken veckan det har varit för Häckens Daleho Irandust.
- Han spelar fotboll på ett sätt som inte många 18-åringar gör, säger lagkamrat Erik Friberg.

Det är ett genombrott vi har fått se. I skadade Alexander Farneruds frånvaro har Daleho Irandust klivit in i Häckens startelva och levererat på topp.

Först fick han lovord efter 0-0-mötet med Örebro, sedan stod han för sin första allsvenska framspelning i derbysegern (4-0) mot IFK Göteborg och under fredagskvällen kom så livets första allsvenska mål. Under veckan har han även hunnit med att skriva ett nytt långtidskontrakt med Häcken.

- Många säger att fotbollen går fort, det har jag bevisat. 4-0 vinst i derbyt, det var min största match. Sedan skriva ett långtidsavtal och i dag göra första allsvenska målet. Det går väl helt okej, säger Irandust och ler.

Målet, det som betydde 1-0 hemma mot Sirius, kom redan efter elva minuter. Irandust tog emot en långboll från Mohammed Abubakari, drev in mot mål och hittade nätet högt vid den första stolpen.

- Jag letade efter "Crespo" och Nasiru, men just när jag kollade upp och skulle passa täcktes de av backar. Enda alternativet var att skjuta, säger han.

- Många säger att jag gör det bäst när det bara kommer, som en blixt i huvudet. Det var lite så nu. Jag bara gjorde det.

Känslan när den gick in?
- Det kändes jävla gött faktiskt.

Efter matchen, som slutade 2-2 sedan Sirius kvitterat sent, hyllades Irandust stort av lagkamraten Erik Friberg.

- Vi i laget har vetat om hela tiden att han är en otroligt bra spelare. Han kommer bli bra, säger han.

Vilka egenskaper sticker ut hos honom?
- Det är spelförståelsen. Det är där han är speciell.

- Och även i försvarsspelet har han gjort det lätt för mig och "Momo" (Mohammed Abubakari) på mitten. Han kommer bli bättre och bättre ju mer han får spela.

Se Irandust mål i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-05 kl 22:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons