Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Talangen hyllas: "Spelar fotboll på ett sätt som inte många 18-åringar gör"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Derbyseger, nytt kontrakt och livets första allsvenska mål. Vilken veckan det har varit för Häckens Daleho Irandust.
- Han spelar fotboll på ett sätt som inte många 18-åringar gör, säger lagkamrat Erik Friberg.

Det är ett genombrott vi har fått se. I skadade Alexander Farneruds frånvaro har Daleho Irandust klivit in i Häckens startelva och levererat på topp.

Först fick han lovord efter 0-0-mötet med Örebro, sedan stod han för sin första allsvenska framspelning i derbysegern (4-0) mot IFK Göteborg och under fredagskvällen kom så livets första allsvenska mål. Under veckan har han även hunnit med att skriva ett nytt långtidskontrakt med Häcken.

- Många säger att fotbollen går fort, det har jag bevisat. 4-0 vinst i derbyt, det var min största match. Sedan skriva ett långtidsavtal och i dag göra första allsvenska målet. Det går väl helt okej, säger Irandust och ler.

Målet, det som betydde 1-0 hemma mot Sirius, kom redan efter elva minuter. Irandust tog emot en långboll från Mohammed Abubakari, drev in mot mål och hittade nätet högt vid den första stolpen.

- Jag letade efter "Crespo" och Nasiru, men just när jag kollade upp och skulle passa täcktes de av backar. Enda alternativet var att skjuta, säger han.

- Många säger att jag gör det bäst när det bara kommer, som en blixt i huvudet. Det var lite så nu. Jag bara gjorde det.

Känslan när den gick in?
- Det kändes jävla gött faktiskt.

Efter matchen, som slutade 2-2 sedan Sirius kvitterat sent, hyllades Irandust stort av lagkamraten Erik Friberg.

- Vi i laget har vetat om hela tiden att han är en otroligt bra spelare. Han kommer bli bra, säger han.

Vilka egenskaper sticker ut hos honom?
- Det är spelförståelsen. Det är där han är speciell.

- Och även i försvarsspelet har han gjort det lätt för mig och "Momo" (Mohammed Abubakari) på mitten. Han kommer bli bättre och bättre ju mer han får spela.

Se Irandust mål i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-05 kl 22:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER