POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Talangen: ”Jag måste bli biffigare och jobba hårdare”

19-åringen har gjort succé. Målet är givetvis proffsliv. Men själv är haninte helt nöjd. Hårdare jobb och en tyngre kropp krävs för att ta sig ut i Europa.

Agon Mehmeti gjorde tre mål under sin debutsäsong i Allsvenskan förra året. I år har han redan gjort lika många. Men han vet att han måste fortsätta bevisa, något han haft svårt med när han spelat från start.

– Man får inget gratis, alla vet att det är hårt arbete som ger resultat. Hur har Zlatan kommit ut? Genom hårt arbete. Förr eller senare ska jag bli utlandsproffs, men först måste jag göra jobbet här hemma, säger Agon Mehmeti till Sydsvenskan.

Just Zlatan har Mehmeti kommit att liknas med. Liksom Zlatan har han invandrarbakgrund och är fostrad i Malmö. Men han påpekar åter att han måste
jobba hårdare för att överhuvudtaget ta första steget. ut i Europa.

– Jag har fått höra det: "du är vår nya Zlatan", säger en del. Och just nu funkar allt som det ska här i Malmö, men jag måste göra jobbet innan jag kan dra vidare.

Mehmeti tycker inte bara det räcker med hårt jobb. Hans unga kropp behöver också utvecklas för att han ska kunne få ut maximalt av sin talang.

– Jag har gått upp fem-sex kilo och jag vet att jag måste bli biffigare, men det kommer, i min ålder utvecklas kroppen väldigt mycket. Det är viktigt att inte stressa fram det och gå på för starka vikter.

Publicerad 2009-05-02 kl 13:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå