Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangen redo för sitt genombrott: "Tagit stora kliv"

Han har blott 18 allsvenska matcher på meritlistan. Men efter en mycket stark försäsong spås talangen Kevin Walker få sitt stora genombrott i år.

- Jag har tagit stora kliv framåt, främst fysiskt men har även fått bättre uthållighet. Sedan är det viktigt att jag har med mig några matcher från förra året, säger 19-åringen till FotbollDirekt.se.

Sommaren 2007 la AIK vantarna på Örebro SK-talangen Kevin Walker. Mittfältaren hoppade in vid två tillfällen, men under fjolårets försäsong åkte 19-åringen på en meniskskada och tvingades till operation. Efter EM-uppehållet kunde Walker gå för fullt och mot IFK Göteborg gav dåvarande tränaren Rikard Norling honom förtroendet från start för första gången. Det blev ytterligare fyra matcher från start under hösten. I vinter har Kevin Walker varit given på det centrala mittfältet.

- Formen är bra och jag har fått mycket speltid. Dessutom har jag sluppit skador. Det känns väldigt bra för egen del. Jag ser verkligen fram emot året.

Kevin Walkers framfart har uppmärksammats av U21-landslagsledningen som har tagit ut honom till en dubbelandskamp i Belgien. Laget kallas det ”yngre U21-landslaget” eftersom de ska ta över efter U21-EM i sommar.
- Det är jättekul att jag får vara med här. Jag har varit med i de yngre landslagen tidigare.

Vad tror du om säsongen för egen del? - Jag tror att jag kommer kunna bidra med mer på planen i år. Sedan känns det som jag har en bra chans att ta en plats i startelvan.

Däremot kommer Kevin Walker att missa genrepet inför allsvenskan när han är iväg på landslagsuppdrag.
- Det är lite surt. Samtidigt är det väldigt utvecklande att vara med i U21-landslaget också.

Publicerad 2009-03-23 kl 14:49
Annons
Annons
Annons