POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Talangen uppges förhandla i Ryssland - TFF: "Han ska lösa saker"

Foto: Bildbyrån.

Dennis Hadzikadunic uppges vara nära Rostov. 
Nu bekräftar Patrick Winqvist att han får träningsledigt. 
- Borde vara så att han diskuterar sitt eget, säger TFF-tränaren till Fotbollskanalen. 

Den svenske mittbacken Dennis Hadzikadunic, 20, blev i år utlånad från Malmö FF till Trelleborgs FF, men kan nu vara nära en flytt i sommar. Fotbolltransfers rapporterade i går att MFF är överens med ryska Rostov om ett pris på runt tio miljoner kronor, samtidigt som Trelleborgs Allehanda i dag var först med att rapportera om att han är på besök i Ryssland. 

Nu bekräftar Trelleborgs tränare Patrick Winqvist att backen var ledig från dagens träning med anledning av att han behöver "lösa olika saker". 

- Jag kan inte bekräfta var han är. Han är någonstans och jag förmodar, utan att veta, att om uppgifterna stämmer att Malmö och Rostov är överens, så borde det vara så att han diskuterar sitt eget där. Det är ju en fråga som vi inte äger om man säger så. Dennis tränade som han skulle i går och sedan meddelade han mig att han inte kunde vara här i dag och det gav jag mitt godkännande till. De är saker som måste lösas och sådär. Det är så det fungerar eftersom att det ligger i vårt intresse att veta också, så vi får ge honom den tiden. Han har fått tillåtelse av mig att kolla upp det för att sedan lämna besked, säger Winqvist till Fotbollskanalen. 

Winqvist vill dock inte bekräfta om det rör sig om förhandlingar med Rostov. 

- Jag vet inte vad det är, om det handlar om att lösa något eller sådär. Det finns förhoppningsvis folk inblandade, så jag har egentligen inga synpunkter på dem sakerna. Det är i grund och botten helt upp till Malmö, som äger honom, säger han. 

Hadzikadunic bad enbart om ledigt från klubbens träning i dag, då laget även har träningsledigt på onsdag. Däremot är det osäkert om han kommer att träna med laget i veckan eller kommer till spel i lördagens bortamatch mot Dalkurd i Gävle. 

- Jag är naturligtvis inställd på att det är ett scenario (att han missar matchen), men jag vill inte ta ut något i förskott. Ända sedan Malmö informerade oss, så har de varit exemplariska på att informera vad som gäller. Vi hade ett avtal med dem som gäller över nästa match, även om de inte gick ut, så går det att bryta efter nästa match, då fönstret öppnar, vilket gör att Malmö har rätten på sin sida, samtidigt som de är skyldiga att informera oss. Vi visste att det kunde bli så inför nästa match eftersom att fönstret öppnar, säger Winqvist. 

Lånet för mittbacken gäller nämligen säsongen ut, men MFF kan kalla tillbaka honom den 15:e juli. I dagsläget är Hadzikadunic därmed speltillgänglig för Trelleborg i kommande match mot Dalkurd på lördag.

Publicerad 2018-07-10 kl 16:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå