Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangen vägrar åka ur: "Vore fruktansvärt"

Han gör bara sin första allsvenska säsong, men drar redan ett tungt lass hos krisande Halmstads BK. Emil Salomonsson är medveten om det prekära och vägrar att spela i superettan nästa säsong.

- Nej, där ska vi inte vara nästa säsong. Jag har redan spelat där. Vi ska göra allt för att det inte ska bli så, säger han till FotbollDirekt.se.

En handfull allsvenska klubbar ville ha Emil Salomonssons namnteckning när han spelade i Ängelholm. Talangen bestämde sig för Halmstad och gör i år sin första säsong i Sveriges högsta serie. Han har varit avstängd i en match, annars har 20-åringen spelat samtliga matcher från start. Och han har fått agera hjälpgumma i HBK. Salomonsson startade säsongen i försvaret, blev efter det uppflyttad i anfallet, sedan ner ett steg till mittfältet och mot Örgryte var han tillbaka i backlinjen.

- När vi är i det läget vi är så spelar du där tränaren placerar dig. Man måste sätta laget och klubben främst. Jag skulle gärna spela målvakt också om det vore det bästa för Halmstad, konstaterar Salomonsson.

Hur har debutåret i allsvenskan varit? - Lite tyngre på slutet. Annars har jag fått spela väldigt mycket och det har gått helt okej. Jag har också fått vara med i U21-landslaget så jag är nöjd. Därför vore det fruktansvärt om vi åkte ur.

- Jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer att få ihop det. Vi är faktiskt ett väldigt, väldigt bra lag som har en hög högstnivå.

Publicerad 2009-09-18 kl 16:52
Annons
Annons
Annons