Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Talangens klubb rasar mot Gais agerande

Carlstad Uniteds ordförande är irriterad efter att Gais kontrakterat en av deras spelare - utan att prata med klubben först.

Gais fortsätter att göra klart med nya spelare. Carlstad Uniteds talang Pär Ericsson erbjöds kontrakt av Öis i superettan. Öis trodde själva att spelaren var klar. Men plötsligt hade Ericsson skrivit på för Gais.
- Jag är jättebesviken över att Pär inte valde oss. Det kändes som att vi kommit långt både med honom och hans klubb i förhandlingarna, säger Öis sportchef Dick Last till Göteborgs-Posten.

Men i Carlstad United är det andra tongångar. Ordföranden Stefan Westergren är upprörd över hur Gais har skött affären. Att spelaren går efter säsongen innebär att United bara får hälften så mycket i kompensation som de skulle fått om Öis hade köpt spelaren.
- De har inte pratat med oss. Det har funnits gott om klubbar som kontaktat oss och varit intresserade av Pär, men Gais är inte en av de klubbarna. Deras a-lag är visserligen allsvenskt, men deras ledning hör hemma i en gärdsgårdsserie.

Pär Ericsson ansluter till Gais i januari 2009 och har stora förhoppningar på sig från Göteborgsklubben.
- Det känns roligt att vi än en gång gör klart med en stor talang. Det är kul att många unga spelare väljer Gais i en så stor omfattning, säger Gais ordförande Christer Wallin till GP.

Publicerad 2008-07-16 kl 21:40
Annons
Annons
Annons