Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangerna bakom Malmös första vinst på två månader

En hårt pressad Roland Nilsson kan andas ut. Malmö vinner igen.
Utan att övertyga slog laget Halmstad borta med 3-0 på måndagen.

Glädjen i Malmö FF:s omklädningsrum gick inte att ta miste på. Ett kollektivt "segern är vår" hördes långt ut i korridorerna under Örjans valls läktare.

-Vi har längtat väldigt länge efter detta, förklarade tvåmålsskytten Agon Mehmeti.

Närmare bestämt sedan den 10 maj, då Malmö senast tog en trepoängare i allsvenskan. Men det krävdes en rejäl tabbe av Halmstads målvakt Magnus Bahne för att det skulle lossna för MFF, som bara hade gjort fyra mål på de senaste sju omgångarna. I den 67:e minuten tappade Bahne bollen framför en framrusande Jiloan Hamad, som enkelt kunde slå in den i mål.

Och därmed var matchen i princip vunnen, eftersom Halmstad inte verkar kunna göra mål just nu. Bara två stycken på de senaste åtta matcherna. Emir Kujovic var visserligen nära att nicka in en kvittering några minuter efter Malmös 1-0-mål, men nye Johan Dahlin i Malmömålet räddade.

I stället kunde inhopparen Mehmeti göra 2-0 i den 87:e minuten. Och tre minuter senare öka på till 3-0.

-Vi förtjänade verkligen det. Vi har inte fått bollar att jobba på tidigare. När vi forwards väl får det kommer lägena, och målen så klart, sade Agon Mehmeti, som fick beröm av sin tränare:

-Kommer han rättvänd är han en oerhört bra avslutare, sade Roland Nilsson.

Malmö imponerade inte sett till hela matchen. Om bra lag får fotboll att se lätt ut, då får Halmstad och Malmö FF sporten att se förtvivlat svår ut för närvarande.

Även Halmstads senaste seger kom den 10 maj, och precis som Malmö har laget sakta men säkert närmat sig bottenstriden de senaste månaderna. Trots - eller kanske på grund av - det alltmer akuta poängbehovet bjöd båda lagen på anfallsspel som saknade tyngd, skärpa och idéer.

Men, efter 3-0 spelar det ingen större roll för Malmö.
-Det var en väldigt skön seger för oss. Som alla vet var det länge sedan, så det betyder oerhört mycket för laget, sade Roland Nilsson.

TT

Publicerad 2009-07-27 kl 23:01
Annons
Annons
Annons