Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangfabriken fjärde bäst i Europa - nu ställs Elfsborg mot Real Madrid

Foto: SCANPIX

Elfsborg ses som en av de bästa talangfabrikerna i hela Europa. På onsdag ställs ungdomslaget mot jätten Real Madrid i Champions League.

Dagens Nyheter skriver idag om Elfsborgs ungdomssektion, som har utvecklats till en av de allra bästa. Schweiziska Centre International d’Etude du Sports rankade nyligen klubben som den fjärde bästa i Europa på att satsa på unga talanger.  

Det stora arbetet på ungdomssidan har nämligen gett resultat. Hösten 2014, i det allsvenska mötet med Kalmar FF, var hela sju av de elva spelarna egna produkter. Johan Larsson, Anton Lans, Sebastian Holmén, Adam Lundqvist, Anders Svensson, Marcus Rohdén och Simon Hedlund fanns alla på plan, och dessutom fick Arber Zeneli hoppa in.

Nu bär satsningen ny frukt. På onsdag möter Elfsborg storklubben Real Madrid i åttondelsfinalen av Champions League för ungdomslag. Tränaren Jesper Bengtsson räds dock inte motståndet.

- Malmö slog dem ju, då kan väl vi göra det också, säger Bengtsson till DN och syftar på MFF:s 1-0 seger på hemmaplan i höstas. I returen blev det dock förlust med 3-0.

Elfsborg har runt 250 spelare i ungdomssektionen. Sportchefen för detta område, Tony Lundqvist, säger att en stor anledning till de många framgångarna har att göra med deras breddsatsning. Från 8-14 års ålder får alla spela lika mycket. Därefter sker elitsatsningen.

- Men från 15 år blir vi hur elitistiska som helst, säger Tony Lundqvist till DN.

Elfsborg tar emot Real Madrid i Champions League för ungdomslag hemma i Borås under onsdagskvällen, med avspark 18.00.

Publicerad 2016-02-09 kl 10:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons