POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Tankovic om grusade (?) Genoa-flytten: "Vissa dagar hatar man den här sporten"

Flytten till Genoa ser ut att ha spruckit.
Muamer Tankovic konstaterar att fotbollen ger och tar.
- Fotbollen kan vara ens bästa vän, man kan älska den, och vissa dagar tänker man att man hatar den här sporten, säger han i podcasten ”Lundh”.

Hammarby-stjärnan Muamer Tankovic gästar den här veckan podcasten ”Lundh”. I podden kommer man bland annat in på förhandlingen med den italienska klubben Genoa, som av allt att döma grusats, efter att klubben bytt sportchef.

På frågan hur mycket man som spelare kan orientera sig då det sker snabba vändningar säger han:

- Fotbollen kan vara ens bästa vän, man kan älska den, och vissa dagar tänker man att man hatar den här sporten. Det är så mycket politik i allt och folk som ska blanda sig i. Till slut kan ens affär förstöras. Men det här med att det finns intresse och att folk har hört av sig till Hammarby och till mig ser jag bara som positivt.

Hur är det när man åker ner och gör läkarundersökning och bara ska skriva på och så blev det inget – det måste ha varit en rätt jobbig väntan?
- Ja, men allt händer av en anledning. Om inte det var rätt klubb för mig… Det är fortfarande inte över. Om Genoa och Hammarby kommer överens om en summa pengar är affären i princip klar. Men allt händer av en anledning. Är det inte rätt för mig att gå till Genoa är det inte rätt. Om jag stannar kvar i Hammarby stannar jag kvar i Hammarby. Allt händer av en anledning i slutändan.

Är det bra att gå som Bosman? Ibland menar man att det är bra att köpas för en viss summa pengar, för då satsar de mer på en.
- Allt beror på hur kontraktet är och hur klubbens idé är. Klubbarna, vad jag har märkt, är inte så jätteintresserade på att slänga tio miljoner kronor på en spelare som har ett halvår kvar på sitt kontrakt. Då tänker de att de väntar tills han blir gratis och kan ge en rejäl summa till spelaren i stället. Men det finns nackdelar och fördelar med allt. Jag ser det inte som en nackdel. Jag ser inte heller en nackdel i att lämna nu i vinter och inte heller att jag ska lämna i sommar. Men när jag kom till Hammarby sade jag att jag ville gå vidare i min karriär, jag ville komma till Hammarby och göra min grej och ta upp laget och gå vidare med min fotbollskarriär. Det har jag varit väldigt tydlig med, det är inga nyheter.

FAKTA

251 - Muamer Tankovic

Avsnitt 251 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Muamer Tankovic. Den nuvarande Hammarby-spelaren talar om EM-drömmen, om Zlatans uttalande att han borde varit med tidigare, om att konkurrera med Emil Forsberg och om debuten i A-landslaget som ung talang och att det var lärorikt men att han inte hanterade uppmärksamheten bra.

Givetvis berättar Tankovic om Genoa-turerna och det jobbiga med fotbollsvärlden, om siktet på att komma ut i Europa, om att Hammarby är en helt annan klubb än när han kom, om att han bidragit till vinnarmentaliteten och om hur allsvenskan överraskat positivt förutom på ett område.

Publicerad 2020-01-21 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå