POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Tankovic om "rätt steg" utomlands och ödesmatchen mot Häcken: ”Viktigaste matchen i karriären”

Foto: TT.

STOCKHOLM. Muamer Tankovic har i år gjort succé i allsvenskan.
Nu väntar ödesmatch mot Häcken, sedan en möjlig flytt utomlands. 
- Det är den viktigaste matchen just nu i min karriär, säger han. 

Åtta mål och sex assist på en och en halv säsong i allsvenskan. 14 mål och sju assist i år.

Muamer Tankovic, 24, kan, oavsett utgång i lördagens ödesmatch mot BK Häcken i allsvenska guldstriden, summera en succéartad säsong. Tankovic har till råga på succén i allsvenskan blivit uttagen i Janne Anderssons två senaste EM-kvaltrupper och känner nu att han är bättre än någonsin tidigare i karriären.

- Verkligen, jag känner bara att jag utvecklas för varje dag, säger han.

Tankovic menar att den stora skillnaden i år är att han har gjort fler poäng.

- Jag har gjort fler poäng än någonsin förut och poängen ljuger inte. Jag får fortsätta att göra det, det är det som helt enkelt syns. Förra året gjorde jag också en bra säsong, men inte lika mycket poäng och då syns man helt enkelt inte lika mycket. Den här säsongen gör jag fortfarande en bra säsong, men lite fler poäng och då syns man mer, säger Tankovic.

24-åringen återkommer flera gånger till att det är viktigt för honom att enbart jämföra sig med sig själv, inte med någon annan. Det har hjälpt honom framåt.

- Jag kollar på mig själv och vad jag själv kan förbättra. Jag ville göra fler poäng i år än under min förra säsong. Det har jag gjort. Jag har gjort lika många assist den här säsongen som jag gjorde mål förra säsongen, bara det är ett plus. Jag kollar bara på mig själv. Så fort jag börjar kolla på andra som till exempel att Buya Turay har gjort lika många mål som jag har gjort kommer jag att förlora min koncentration och mitt fokus. Jag kan bara kolla på mig själv och tävla mot mig själv, ingen annan.

Samtidigt stormtrivs han under Stefan Billborns ledning i Hammarby. Tankovic medger att han under den här säsongen har känt större glädje än under någon tidigare säsong i karriären.

- Vi har spelat en underhållande och fin fotboll, en utvecklande fotboll. Jag har också gjort flest poäng den här säsongen och sedan har det helt enkelt bara varit roligt. Det har varit roligt att vara ute på planen. Vissa gånger har man kanske tänkt: ”Fan, tråkigt”. Den här säsongen har varje match varit rolig, säger han och fortsätter:

- Jag kan inte tänka på någon annan tränare som fått mig att njuta av fotbollen så här. Han vet om det, jag behöver inte säga det med ord. Han ser det på fotbollsplanen. 

Men trots det kan Tankovic till nästa säsong vara förlorad för Stockholmsklubben, mötet med Häcken kan vara sista matchen för den här gången inför ett fullsatt Tele2 Arena. Det är däremot inget han fokuserar på i dagsläget. 

- Jag har inte tänkt någonting på det eller på att det är min sista match. Jag måste fokusera på Häcken-matchen nu. Det är den viktigaste matchen just nu i min karriär och i allas här i Hammarby. Om vi vinner den kan det sluta hur som helst. Jag kan inte fokusera på något annat.

Men har du resonerat någonting kring vilket anbud som skulle kunna få dig att lämna Hammarby? Asien, Nederländerna, Tyskland, England, Italien?
- Det ska vara rätt, det har jag också sagt förut. När jag skrev på för Hammarby sa jag att jag vill gå utomlands igen. Det har jag sagt hela tiden. Sedan ska det vara rätt, det ska inte vara att man går bara för att gå. Det ska vara rätt steg och ett bra steg i karriären. Det ska vara ett steg som gör att man sedan kan slå sig in i landslaget snabbare och bättre kanske och att man utvecklas som fotbollsspelare.

När och om han lämnar är oklart, likaså om han har ett SM-guld på meritlistan när det väl är dags att flytta utomlands igen. Det som står klart är i stället att Hammarby behöver hjälp för att under lördagskvällen få fira SM-guld. Bajen behöver vinna mot Häcken, göra fler mål än Malmö FF, vid seger för Skånelaget mot Örebro SK, och dessutom måste IFK Norrköping besegra Djurgården på Östgötaporten.

- Vi kan inte fokusera på Norrköping. Tyvärr är det så. Det är ett tråkigt svar, men så är det. Vi kan bara fokusera på vår grej och se till att vinna matchen. Om vi vinner matchen mot Häcken vet jag definitivt att det kommer att vara en bra känsla hos oss alla. Då har vi avslutat säsongen på ett bra sätt med åtta raka vinster och sedan får det gå som det går för de andra.

Tankovic menar att Bajen, oavsett utgång, kan vara nöjt med en bra säsong.

- Om vi vinner vår sista match har vi gjort allting vi kan göra. Sedan hur det går för de andra är upp till Gud och de andra lagen. Vi har gjort vårt bästa och om vi vinner slutar vi på 65 poäng med ett målrekord. Vad mer kan du begära från ett lag?

Hammarbys möte med Häcken börjar klockan 13.00 på lördag och sänds på C More Live och streamat på cmore.se, samt på TV4 och TV4 Play.

FAKTA

Sändningstider för sista omgången

12.00 Hammarby-Häcken - C More Live, cmore.se, TV4, TV4 Play.
12.00 IFK Norrköping-Djurgårdens IF - C More Fotboll, cmore.se
12.00 Örebro SK-Malmö FF - Sportkanalen, cmore.se
12.50 AIK-Gif Sundsvall - C More Live 2, cmore.se
12.50 Falkenbergs FF-AFC Esklistuna - C More Live 3, cmore.se
12.50 IK Sirius-Kalmar FF - C More Live 4, cmore.se
12.50 Helsingborgs IF-IF Elfsborg - C More Live 5, cmore.se.
12.50 IFK Göteborg- Östersunds FK - C More Golf, cmore.se

Publicerad 2019-11-02 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå