Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tappet – allsvenskan har förlorat 50 000 åskådare

Trots en starkare allsvensk hausse än på många år - allsvenskan har tappat 50 000 åskådare mot samma tidpunkt i fjol.

Hur het är egentligen den allsvenska fotbollen? Så här långt sviker publiken – jämfört med samma tidpunkt vid i fjol. Då: närmare 9 000 åskådare i en rivstart (8 861) och totalt 354 435. Nu: 7 619 och 304 754 åskådare. 50 000 ”förlorade” åskådare så här långt.

Vad det här betyder för resten av säsongen återstår emellertid att se.
Snittet i nuläget är ändå trots allt högre än totalt för förra säsongen. 7 619 mot 7 326.

Lägg där till att förra säsongen trots allt började med ett hett Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården. En match som drog nästan 30 000 åskådare.

Men är det hela sanningen? Allsvenskan har ändå inte varit så uppskriven som nu på många, många år – och trots det ingen regelrätt publikboom. Och detta trots att inledningen bjudit på skrällar, snygga mål och framförallt fler mål jämfört med i fjol.

Störst publiktapp de första omgångarna har AIK den här säsongen som tappat runt 5 000 åskådare – per match. Och detta trots att Solnaklubben överraskar igen och är med i toppstriden och är det enda obesegrade laget så här långt. Lägg där till att det är sista säsongen på Råsunda.

Elfsborg lockade stor publik i premiären mot Djurgården men sedan sjönk även deras publiksiffra.

Uppåt däremot för Djurgården – jämfört med i fjol. Dif ökar sitt snitt i matcherna på Stadion med cirka 2 000 åskådare. Även storsatsande IFK Göteborg har hittills lyckats locka mer publik till matcherna än vid samma tidpunkt förra året.

Nu återstår att se hur mycket tendens det här är för resten av säsongen. Är det dåligt väder som förstört eller köper publiken inte medias höga förväntningar på den här säsongen?

Publicerad 2012-04-24 kl 20:01
Annons
Annons
Annons