Text & TV: Kalmar tog farväl av Fredriksskans med fyrverkeri och förlust

Målchanser i massor, ett självmål av en allsvensk debutant, fullsatta läktare och ett fyrverkeri. Matchen mellan Kalmar och Häcken hade det mesta och bjöd också på fyra mål. Häcken kunde vinna med 3-1 (1-1) efter två mål av Mathias Ranégie.
-Vi har tre avslut och får tre mål med oss, vi var riktigt effektiva i dag, sade Ranégie.

Sista allsvenska matchen någonsin på Fredriksskans i Kalmar blev verkligen en sevärd tillställning. Kalmar och Häcken hade inte så mycket att spela för,
då de båda lagen ligger i mitten av tabellen. Men de bjöd ändå upp till stor fotbollsunderhållning.

Framförallt var det hemmalaget Kalmar som stod för det mesta fotbollsgodiset. Lagets brassar var på riktigt spelhumör och förvandlade flera gånger om Häckens försvarare till stillastående åskådare. Häcken fick mest ägna sig åt kontringsspel och gjorde det mycket bra.
-Vi spelar inte bra, de är mycket bättre än oss, slog Mathias Ranégie fast.

Första halvlek bjöd på två mål. Johan Bertilsson gjorde sitt första allsvenska mål när han med ett mycket väl avvägt skott satte 1-0. En annan Kalmarspelare fick också göra sitt första allsvenska mål. Den 19-årige mittbacken Ludvig Öhman fick chansen från start för första gången.

Efter en halvtimmes spel blev han också målskytt, fast i fel mål då han petade bollen i eget mål.
-Vi har tur som har med oss ett oavgjort resultat efter första halvlek. De hade många farliga chanser, sade Ranégie.

Den andra halvleken bjöd på bra spel, många målchanser och två mål. Lite ologiskt var det Häcken, som mest fick ägna sig åt försvarsspel, som gjorde båda. Kalmars unga och orutinerade mittbackspar hade stora problem med Mathias Ranégie som gjorde båda Häckens mål.
-När vi gör 2-1 så vet de inte riktigt vad de ska göra. Det är riktigt skönt att få med sig tre poäng från Kalmar. Det är kanske inget vi hade räknat med, sade matchhjälten.

Tillställning avslutades mycket vackert med ett stort fyrverkeri för att säga hej då till Fredriksskans. Söndagens match var den sista i allsvenskan på den anrika arenan då Kalmar flyttar till en nybyggd arena nästa säsong.

Kalmar-Häcken 1-3
1-0 6' Bertilsson
1-1 34' Självmål (Öhman)
1-2 71' Ranegie
1-3 80' Ranegie

Publicerad 2010-10-31 kl 19:03