Text och TV: Avdic blåst på skyttekungstiteln när Elfsborg vann

Denni Avdic jagade skytteligasegern och hans Elfsborg jagade tre poäng mot Gais.
Bara laget lyckades.
Tack vare lagkaptenen Martin Andersson som nickade in segermålet i slutet.

Elfsborg behöll fjärdeplatsen och det var det viktigaste. Medalj för femte året i rad och eventuellt europaspel framöver.

Så blev det också seger i avslutningsmatchen. Fast det såg länge ut som om det inte ville bli några mål.

Inte innan Martin Andersson nickade in 1-0 i den 84:e minuten. Det krävdes alltså en försvarare för att få hål på Gais.

Men Denni Avdic fick gå mållös från planen för andra matchen i rad. Därmed missade han chansen att gå förbi Alexander Gerndt i skytteligatoppen.

När det gäller missar så var det Elfsborgs signum den här söndagen.

Denni Avdic hade tre bra skottlägen i den första halvleken. Bara en gång träffade han mål och då var Gais målvakt Dime Jankulovski bra med och avvärjde.

Oscar Hiljemark hade också tre avslut men utan att träffa mål.

Johan Larsson, Stefan Ishizaki och Martin Ericsson var närmast att få in bollen. Alla tre hade riktigt fina lägen att avgöra matchen.

Det var stor dominans av Elfsborg. När det gäller bollinnehav, avslut och inte minst öppna chanser.

Till slut lossnade det. Sedan kunde domaren Sven-Martin Åkesson blåsa av sin sista allsvenska match.

Där Elfsborg tog tre mycket välmotiverade poäng.