TEXT och TV: BP tappade mot Elfsborg - se när muren gick bort sig på Jönssons frispark

Till slut bröts måltorkan. Och det gav en poäng.
Men efter 2—2 mot Elfsborg har Brommapojkarna fortsatt ett mycket svårt läge i det allsvenska bottenträsket.

Efter fyra mållösa allsvenska matcher lyckades Brommapojkarna till slut åstadkomma två mål. Liksom mot Gais den 23 augusti var det Sinan Ayranci som hittade rätt först. Hans fina nicktouch på Pär Asps inlägg letade sig in i Jesper Christiansens bortre hörn.

Målet kom i slutet av första halvleken, då Elfsborg såg ut att vänta på paussignalen. Gästerna kanske kände sig lite för säkra efter sin smakstart på Grimsta. Jon Jönsson gjorde mål för andra matchen i rad, men hans låga frispark från 25 meter i sjätte minuten borde kanske ha tagits av Kristoffer Nordfeldt.

Seriefyran Elfsborg saknade spelare som Anders Svensson, Stefan Ishizaki, James Keene och Daniel Mobaeck. Med idel 90-talister på mittfältet — där Oscar Hiljemark gjorde allsvensk debut och Niklas Hunt sin tredje match — lyckades ändå Elfsborg styra mycket av spelet.

- Vi hade lågt försvarsspel i dag. Vi brukar bjuda upp här på Grimsta, men ofta är det bara vi som dansar och har inte lyckats göra mål ändå, sade BP-tränaren Kim Bergstrand.

- Den taktiken kändes jobbig när de gjorde mål efter fem minuter. Och vi slog bort otroligt många enkla passningar. Men den här poängen var jätteviktig, även om man vill ha tre när man leder med 15 minuter kvar.

Lagen bjöd på en medioker match. Det mest uppseendeväckande var när domaren hittade en tröjdragning av Mathias Florén som gav honom en varning och BP en straffspark.

- Väldigt tufft att ta straff i den situationen. Om han skulle vara konsekvent så blir det många straffsparkar för sådant. Det är svagt, en svag insats, var Elfsborgstränaren Magnus Haglunds hårda passning till Daniel Stålhammar.

- Vår första straff på 44 matcher. Det tackar vi för, sade BP-kollegan Kim Bergstrand.

Lagkaptenen Pontus Segerström missade inte det läget till 2—1 i 65:e minuten. Men glädjen varade bara i 13 minuter. Med sitt första allsvenska mål gav Niklas Hult Elfsborg 2—2 och en poäng. BP fick nöja sig med en. Och faktum kvarstår — BP har inte vunnit sedan i juli. Det här var den andra poängen på nio matcher.

TT

BP: Kristoffer Nordfeldt - Pär Asp, Tim Björkström, Pontus Segerström, Kim Odelius - Gabriel Petrovic, Mikkel Jensen, Olof Guterstam, Imad Chhadeh, Mikko Albornoz - Sinan Ayranci

Elfsborg: Jesper Christiansen; Andreas Klarström - Jon Jönsson - Martin Andersson - Mathias Florén; Oscar Hiljemark - Daniel Nordmark; Johan Larsson - Martin Ericsson - Niklas Hult; Denni Avdic

Publicerad 2010-09-26 kl 18:29