Text och TV: Gerndt slog till igen - HIF tog tillbaka serieledningen

Helsingborg-Trelleborg 1-0
1-0, 10', Gerndt

Den skånska kampen om guldet fortsätter. Med tio omgångar kvar leder Helsingborg allsvenskan som man gjort hela säsongen. Före Malmö FF. Och hela Olympia jublade efter favoriternas seger med 1-0 (1-0) mot Trelleborg.

Ett sargat Trelleborg med nykomponerad backlinje fick slita hårt.
Serieledaren HIF kom i anfall efter anfall och radade upp målchanser.
Med fyndigt spel i högt tempo.

Och efter nio minuter gjorde Alexander Gerndt segermålet.
-Vår första halvlek var riktigt bra, och totalt hade vi massor av chanser och kunde ha dödat matchen tidigare, sade målskytten.

Tom Prahls lag hade före onsdagen fem segrar på de sex senaste matcherna.

Nu blev det stopp på sviten.
-Vi gjorde det bästa av situationen, och blev inte utspelade. det är positivt, sade Prahl.

HIF tog alltså ledningen. 1-0 efter nio minuter, och det var Alexander Gerndt fjärde för HIF och tolfte hittills med de åtta han satte i Gefles tröja. Han kom perfekt i luckan mellan mittbackarna och stötte in Mattias Lindströms perfekta passning.
Och tyckte om målet...
-Klart det är skönt att sätta bollen.
...om att behålla serieledningen:
-Skönt det också och roligt varje gång man springer in på planen.

Gerndt brände friläge strax efter pausen, liksom anfallskompisen Rasmus Jönsson.
Helsingborg hade flera andra tillfällen men TFF-målvakten Viktor Noring höll siffrorna nere.

Räddningen liggande i luften på Ardian Gashis volley var briljant.
-Bollen kom i en konstig båge så, ja, den räddningen är jag nöjd med. Och att jag kunde hålla nere siffrorna, sade Viktor Noring.

Men insatsen av U21-landslagets målvakt hjälpte inte TFF.
Inte heller MFF som ledde allsvenskan med en match mer spelad, som nu åkte tillbaka till andraplatsen.