Text och TV: Grattis, MFF - Örebro körde över serieledande HIF

Örebro gav Helsingborg en riktig lektion i hur fotboll ska spelas i lördagens toppmöte och vann med 3-0 efter stundtals mycket bra spel.
-Det var länge sedan vi spelade så här bra, speciellt första halvlek, sade Örebros förste målskytt Magnus Wikström.

Redan efter fem minuter tog Örebro ledningen genom Magnus Wikström sedan Helsingborgs målvakt Pär Hansson tappat en hörna.
-Klart jag blev lite förvånad. Det var lite folk framför mig så det gällde att dra till hårt och få upp bollen i nättaket. Det var mitt första mål sedan Gefle hemma förra säsongen, sade Wikström.

Därefter ägde Örebro matchen helt och hållet. Nordin Gerzic var kung på mittfältet och fördelade bollarna på silverfat till sina medspelare gång efter annan. Precis som sina lagkamrater provade han också skottlyckan ett flertal gånger.

Örebro skapade också mängder av chanser genom att spela sig genom Helsingborgs försvar. Att utdelningen stannade vid tre mål ska Helsingborg vara tacksamt för. Två hemmamål dömdes bort på grund av mycket tveksamma offsides och Örebro missade också ett flertal feta chanser.

-Vårt djupledsspel var fantastiskt bra och då skapar vi också mycket. Bakåt tyckte jag också att vi hade bra koll på Helsingborg, sade Wikström som lyckades rensa på mållinjen enda gången Alexander Gerndt lyckades komma igenom hemmaförsvaret.

Helsingborgs tränare Conny Karlsson bytte i paus ut yttermittfältarna Mattias Lindström och Christoffer Andersson mot Erik Sundin och May Mahlangu men det blev ingen bättring.
-Jag väljer att tycka att Örebro var väldigt bra i stället för att vi var väldigt dåliga. Vi hängde inte med i Örebros höga bolltempo. Det mest positiva var att vi bara förlorade tre poäng, sade Helsingborgs tränare Conny Karlsson.

Örebro är nu åtta poäng efter Helsingborg på sin tredjeplats. Den platsen ger spel i Europa nästa säsong, men det ville Wikström inte prata om.
-Tabellplaceringen nu är oväsentlig, vi pratar om det i laget. Det är i november tabellplaceringen är värd något, sade Wikström.