Text och TV: Halmstad starkast på Stadion

Halmstad tog fjärde raka segern över Djurgården då laget vann i säsongsavslutningen på Stockholm stadion med 2—0.

Joe Sise avgjorde matchen i den andra halvleken då han i friläge rullade in 2—0-målet till gästerna.

Matchen på Stockholms stadion handlade mest om att avsluta säsongen på en så bra tabellplacering som möjligt.

Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray fick inför matchen pris som årets spelare av hemmafansen. Han levde upp till den utmärkelsen i första halvleken genom att göra en kvalificerad enhandsräddning på Joe Sises tunga skott. Därefter svarade han för en dubbelräddning då först Anselmo och därefter Marcus Olsson avlossade skott från nära håll.

Men Touray fick till slut kapitulera när tyske mittfältaren Michael Görlitz visade upp sin klass. Görlitz snurrade först upp Petter Gustafsson med en överstegsfint innan han tog sig in i straffområdet och placerade bollen i mål vid bortre stolpen.

Djurgården skapade tryck i början av andra halvlek. Bland annat kom inbytte Mattias Jonson igenom, men Halmstads målvakt Karl-Johan Johnsson räddade med ansiktet.

Joe Sise punkterade sedan matchen då han utnyttjade ett misstag från Djurgårdens försvar.

Djurgården slutar tia i allsvenskan medan Halmstad blir tolva.