Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Text och TV: Här skjuter AIK ut Åtvidaberg ur allsvenskan

Nästa

Avbryt
Försök igen

Åtvidaberg spelar inte i allsvenskan nästa år.
1—1 hemma mot AIK räckte inte.

Drygt 11 000 personer. Så många bor i Åtvidaberg, och lika många har säsongskort till AIK:s hemmamatcher.

Men den matematiska bakgrunden var det i sig en bragd att Åtvidabergs FF hade häng på en kvalplats inför söndagens slutomgång i fotbollsallsvenskan.

Prestationen blir ännu större med tanke på att Åtvidaberg inte gjorde mål på de första 575 minuter som det klassiska brukslaget spelade allsvensk fotboll den här säsongen.

Uppförsbacken blev rejäl även in den sista omgången när AIK:s Goran Ljubojevic fick träff och gjorde 1—0 i den 47:e minuten.

Men inhopparen Viktor Prodell trodde länge att han ordnat den kvittering som behövdes för kvalspel med sin första spark i matchen. En boll damp ned till Prodell efter en hörna med dryga kvarten kvar, och han gjorde allt rätt som han gjorde fel mot Mjällby i den näst sista omgången.

Prodell jublade över vad som då var en kvalplats. Men då Gefle kvitterade borta mot IFK Göteborg i den 89:e minuten behövde "Bruket" vinna mot AIK hemma på Kopparvallen.

Åtvidaberg hade en boll som rensades bort på mållinjen, men bollen ville inte in.

Bruksorten fick vänta 27 år på den här allsvenskan sejouren. Att döma efter spelet på söndagen kan det mycket väl dröja 27 år igen till nästa gång

TT

Publicerad 2010-11-07 kl 20:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons