Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TEXT och TV: IFK-målvakten förd till sjukhus efter otäck krock - ÖSK avslutade storartat

Örebro firade den redan klara tredjeplatsen i allsvenskan genom att vinna hemma mot IFK Göteborg. Matchen slutade 2—1 för hemmalaget, fullt rättvist.

Det kunde ha blivit lite av en nagelbitare. Men redan dagen före matchen mot IFK Göteborg hade Örebro tack vare andra resultat säkrat tredjeplatsen i allsvenskan och en plats i kvalet till nästa års Europa league. Så det blev i stället lite lagom lekfullt från hemmalagets sida, speciellt i första halvlek.
- Vi försökte att inte tänka på det, bara pumpa på som vanligt. Vi har härliga vinnarskallar i laget, sade Gerzic.

Örebro var spelmässigt bättre än Göteborg. Med Gerzic som spelmotor rullade Örebro upp Göteborgs försvar riktigt rejält utan att det blev någon utdelning i första halvlek. Ett bra inhopp av målvakten Erik Dahlin och målställningen räddade Göteborg.

Men Astrit Ajdarevics vänsterskott och Nordin Gerzics snygga frispark kunde Dahlin inte mota. IFK Göteborg reducerade i slutet men någon spänning infann sig inte, Örebro vann välförtjänt.

Båda målskyttarna har varit tongivande under säsongen i Örebro. Gerzic under hela säsongen, Ajdarevic sedan han kom till klubben i somras.
- Jag känner att jag har utvecklats mycket under hela säsongen. Tränarna har verkligen gjort ett bra jobb med hela truppen. Nu blir det stort att spela i Europa men klubben måste förstärka och visa att den vill satsa, samtidigt som vi måste vara ödmjuka och fortsätta förbättra oss, sade Gerzic som själv har ett år kvar på sitt kontrakt.
- Jag vill stanna, Örebro är klubben i mitt hjärta men samtidigt vill jag ut i Europa själv också. Alla vill prova sina vingar. Vi har lite vagt börjar prata lite framtid.

Ajdarevic har under sin korta tid i Örebro också blivit lite av en publikfavorit men han har sagt upp sitt kontrakt för omförhandling.
- Jag trivs med klubben och de andra spelarna. Vi pratar med varandra och jag hoppas att det ska kunna lösa sig ganska snabbt.

IFK Göteborg hade innan matchen en liten teoretisk chans att nå fjärdeplatsen i tabellen men den försvann i och med förlusten.

TT

Publicerad 2010-11-01 kl 23:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons