Text och TV: Selakovic gjorde tre mål när Blåvitt hade målfest

IFK Göteborg har hittat spelet.
Efter segern mot AZ Alkmaar i Europa league-kvalet i torsdags blev det storseger mot BK Häcken, 5-1, på söndagen.

IFK Göteborg fick sämsta tänkbara start på matchen. Redan i den fjärde minuten kom man i underläge då Jonas Henriksson sprang sig fri mellan Göteborgs mittbackar och snyggt sköt bollen upp i vänstra krysset. 1-0 till Häcken var inte orättvist.

Blåvitt samlade dock ihop laget och fick allt mer grepp om spelet. Elmar Bjarnason kom gång efter annan igenom på vänsterkanten och slog farliga inlägg.
Ett sådant nådde i elfte minuten Stefan Selakovic som löpt sig fri vid bortre stolpen. Han stötte säkert i bollen till 1-1. Han kom att göra ytterligare två mål innan matchen var över. Han gjorde matchens två sista mål.

- Vi gjorde en bra match trots den dåliga starten. De fick ett lätt ledningsmål, men det var gott att vi kom tillbaka, sade Selakovic efter matchen.

IFK Göteborg tog sedan ledningen i 32:a minuten på ett nästan identiskt anfall. Inlägg från vänster men den här gången var det Hannes Stiller som var längst fram och överlistade Christoffer Källqvist i Häckens mål.
Mot slutet av halvleken hade Häcken flera bra chanser, dock utan att kunna kvittera.

Häcken var nära en utjämning när John Chibuike i början av andra sköt ett hårt närskott, men Markus Sandberg gjorde en jätteräddning.
I stället ökade IFK Göteborg i 58:e minuten på sin ledning när Elmar Bjarnason petade in bollen efter ett kort inspel från höger.

Trots att IFK Göteborg spelade mot AZ Alkmaar så sent som i torsdags var spelarna pigga och hade ett bra matchtempo.

- Vi har faktiskt haft nytta av den matchen eftersom vi då spelade bra. Hade vi varit dåliga och förlorat den hade det nog känts jobbigare nu, sade Selakovic.
När hans tre mål kommer på tal skrattar han bara.

-I dag kändes som att vad som helst kunnat gå in för mig.

-Nej, skämt åsido. Det var några riktigt bra passningar jag fick från Elmar Bjarnason och Thomas Olsson.

IFK Göteborg har de senaste säsongerna haft stora problem mot just Häcken och tappat många poäng.

-Den här segern betyder mycket för oss. Dels för att det var Häcken, dels för att vi spelade bra på bortaplan vilket vi inte gjort tidigare under säsongen.

-Det här kommer vi att ha nytta av framöver.

Publicerad 2010-08-09 kl 01:04

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.