TEXT OCH TV: Skadechock och två snabba mål - Avdic fixade Elfsborgs poäng

Häcken - Elfsborg 1-1

1-0 Henriksson 90'
1-1 Avdic 92'

Här är Elfsborgs nya skadechock.
Danske stjärnmålvakten Jesper Christiansen tvingades bryta matchen mot Häcken, efter en obehaglig närkamp.

I 90:e minuten gjorde Jonas Henriksson 1—0. I 92:a kvitterade Denni Avdic. Och Häcken och Elfsborg hade spelat oavgjort ännu en gång.

Boråsarna hade bytt 35 000 på San Paolo i Neapel mot 3 279 på Rambergsvallen på Hisingen och steget var lika långt som huvudena var trötta.

Noll avslut i första halvleken säger inte lite. Första skottet kom efter en timme och fyra minuters spel. Det säger ännu mer.

Johan Larsson fick drömläget då i 64:e minuten, men volleyn från nära håll slog förmodligen hela Ramberget i altitud.

På torsdag kommer Napoli till Borås för retur i Europa league-kvalet (italiensk vinst 1—0 i torsdags) och Elfsborgs inställning måste skruvas upp.

Söndagsmatchen blev extra dyster då danska nyförvärvet, landslagsmålvakten Jesper Christiansen gick sönder igen.

Han missade ju nypremiären efter VM på grund av en fraktur i ena tummen och nu, i sin allsvenska debut, landade han fel i en luftduell. Han försökte ett tag, men linkade ut åtta minuter senare.

Häcken hade varit värda segern efter två bortdömda mål (målvaktsruff och offside) och rader av chanser.

Och efter målet av Jonas Henriksson i sista ordinarie matchminuten trodde de flesta att så var fallet.

Men.

Elfsborg har en skyttekung i sina led och Denni Avdic (17 totalt nu) kvitterade. Å andra sidan tycks det inte vara meningen att något av dessa lag ska vinna. Det här var fjärde mötet i rad som slutade oavgjort.

Häcken: Källqvist - Lind, Wahlström, Ali Khan, Arkivuo - Karlsson, Chatto - Henriksson, Chibuike, Makondele - Ranegie.

Elfsborg: Christiansen - Wikström, Lucic, Jönsson, Karlsson - Mobaeck, Svensson - Larsson, Ericsson, Nordmark - Avdic.