Text och TV: Trelleborg hade lekstuga med mästarna AIK - tre mål på 20 minuter

Hemmastarka Trelleborg mot notoriskt svaga bortalaget AIK — den matchen kunde bara sluta på ett sätt.

Trelleborg tog sjunde raka hemmasegern när laget vann med 4—1 (3—0).
Siffrorna är stora, men inte för stora — AIK kunde åkt på en mycket värre smäll.
För AIK var det sjunde raka bortamatchen utan seger.

En tröst i bedrövelsen för AIK var att laget äntligen gjorde mål igen på bortaplan. När Victor Lundberg satte 1—4 i 81:a minuten var det 644 minuter sedan. Så lång tid hade förflutit sedan Milan Burgic i 67:e minuten sköt 3—0 mot Kalmar den 19 april.
Senast mot Häcken hemma avgjorde Trelleborg matchen med tre mål på fem minuter. Mot AIK behövde man elva minuter.

Mellan minut 9 och 20 gjorde i tur och ordning Andreas Drugge 1—0 och Fredrik Jensen 2—0 och 3—0.

Och målen kom efter att Trelleborgsspelarna fått bollen till skänks av AIK:are.
Före 1—0 rensade AIK-mittbacken Per Karlsson rakt ut till Drugge som drog iväg en välriktat skott på halvvolley.

Vid 2—0 slog Nils-Eric Johansson en alldeles för lös bakåtpassning som snabbe Fredrik Jensen hann upp och sköt i mål.
Och vid 3—0 nickrensade Johansson rakt ut till Jensen som tackade och tog emot.

Johansson hade ingen bra dag på jobbet. I 56:e minuten kapade han Trelleborgs Andreas Drugge på mittplan och fick rött kort direkt.
Han är avstängd nästa match. Detsamma gäller AIK:s ende riktigt vasse anfallare Mohamed Bangura. Han drog på sitt tredje gula kort och missar hemmamötet med Kalmar.