Text och TV: Vinst igen - Åtvidaberg griper sista halmstået

Åtvidaberg har plötsligt fått häng på de övriga bottenlagen i allsvenskan. Detta efter den andra raka bortavinsten, 2-0 mot Brommapojkarna på lördagen.
Tacka den nya topptaktiken för det.

De tre senaste matcherna har Åtvidaberg lämnat taktiken med en ensam toppforward och gått över till 4-4-2-uppställning.

Det tackar Oscar Möller och Paulus Roiha för. Toppduon har gett Åtvidaberg en ny offensiv dimension och de har verkligen levererat.

Mot BP gjorde de varsitt mål, säkrade en ny trepoängare och gav Åtvidaberg häng i streckstriden.
-Det har verkligen gått bra för mig och Paulus. När man är två där framme blir det lite lättare och vi jobbar bra ihop, säger Oscar Möller efter segern.
-Vi har ju inte lika mycket boll som motståndarlagen och då är det bra om man kan jobba ihop där framme.

I första halvlekens döende sekunder sköt fick Oscar Möller utrymme i straffområdet och sköt behärskat in 1-0 förbi en maktlös Kristoffer Nordfeldt. Hans tredje mål för säsongen.

Anfallspartnern Paulus Roiha sänkte BP definitivt med sitt 2-0 i 71:a minuten. Alldeles för lätt fick han tråckla sig fri mitt i BP:s straffområde och kunde ostörd lätta in bollen i mål.

Trenden är tydlig. Åtvidaberg är på väg uppåt, BP nedåt.
-Vi har varit slitna. Tanken var att ha en formtopp i juni och augusti, men den har kommit nu i stället, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson.
-Backlinjen ser jättebra ut och Oscar Möller och Paulus Roiha är med bra där framme. Det är därför de är med.

BP hade ett stort bollinnehav, men målskyttet är lagets stora svaghet. Mot Åtvidaberg brände Olof Guterstam och Tim Björkström de finaste chanserna. Efter en bra start i andra halvlek föll BP ihop helt efter det andra baklängesmålet.

BP gillar att trilla boll, men Åtvidabergs täta försvar hade inga större problem att hänga med i det omständliga stockholmska tempot.

Nu har BP hamnat i farlig närhet av bottenstrecken.
-Vi är inte tillräckligt bra just nu. Det är för få som kommer förbi sin gubbe, för få som löper i djupled, för få som löper för andra, säger BP-tränaren Kim Bergstrand.

Bara en poäng på de fem senaste matcherna och stryk i de tre senaste matcherna hemma på Grimstas konstgräs har inneburit en resa från sjätte plats som bäst till streckstress