Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TFF-profilen: "Vi skänker bort en hemmamatch till Malmö"

Vångavallens dåliga gräs kan flytta Trelleborgs hemmapremiär till motståndaren Malmös hemmaplan. TFF:s mittfältsstjärna Kristian Haynes gillar inte idén. - Jag vill absolut spela på Olympia istället, säger han.

Snömögel på Vångavallen gör att Trelleborgs hemmapremiär kan flyttas. Just nu är planen i ospelbart skick och matchen kan istället spelas på reservarenan Swedbank Stadion i Malmö.
Men då motståndet heter just Malmö blir situationen extra speciell.
Fotbollförbundet har därför gett klartecken att flytta matchen till Olympia - om Trelleborg vill. Men det tycks inte vara ett alternativ för TFF. 

- Inom TFF har vi aldrig ens diskuterat att flytta matchen till Olympia. Det är media som spekulerat i det, säger TFF:s marknadschef Barbro Bengtsson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Jag tycker inte att det känns som någon bra idé, det är illa nog om vi måste flytta matchen fyra mil. Till Helsingborg är det sju mil till, jag tror att vi tappar mycket publik på det. Både trelleborgare och Malmöbor.
 
TFF-mittfältaren Kristian Haynes har dock inga problem att åka sju mil extra för att få spela matchen på neutral plan - Haynes propagerar tvärtom stenhårt för en match på Olympia.

- Det känns helt fel att spela på Swedbank. Vi möter regerande mästarna i premiären, klart vi inte vill göra det i deras hemmaborg.

- Som spelare måste man se till det sportsliga och då känns Olympia betydligt bättre. Jag tycker inte att vi ska skänka bort en hemmamatch på det här viset. Och jag tycker gott att publiken kan åka en bit extra också, så långt är det inte.
 
Barbro Bengtsson vill inte bemöta Haynes önskemål, och menar att idén med Olympia aldrig funnits. Men att det skulle handla om pengar avvisar hon bestämt.  

- Eftersom vi aldrig pratat om det så är det svårt att säga något om Olympia. Därför känns det också onödigt att spekulera i hur mycket vi skulle vinna eller förlora ekonomiskt på det ena eller andra.
Det visar ju sig efteråt, när vi räknat samman allt.

- Det är illa nog om vi måste flytta matchen, jag hoppas av hela mitt TFF-hjärta att vi kan spela på Vångavallen. 

Publicerad 2011-03-19 kl 15:42
Annons
Annons
Annons