Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TFF tittar närmare på svenskt ungdomsproffs

John Guidetti gjorde stor succe i BP. Astrid Ajdarervic har varit en injektion hos Örebro. Nu har de svenska lagen börjat allt mer få upp ögonen för de svenska ungdomsproffsen. Senast ut att testa en svensk talang är Trelleborg.

20-årige mittbacken Joakim Askling är det som är på provspel hos Trelleborg just nu.
- Han provar hos oss i 14 dagar. Joakim var hos oss under några dagar i somras och spelade en B-lagsmatch mot Halmstad som han var duktig och sedan bestämde vi oss för att följa upp det, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

Att plocka hem spelare som lämnat Sverige i tidig ålder men haft svårt att slå sig in i A-laget i sin utländska proffsklubb har blivit allt mer populärt.
Allt från Jeffrey Aubynn till Bojan Djordjic till John Guidetti har spelat ungdomsfotboll utomlands för att sedan komma hem och gå rakt in i allsvenskan.
- Nu är det nog inte precis alla som gör det. Guidetti vill jag nog se som ett exceptionellt exempel. Men visst - det finns svenska ungdomsspelare därute som är duktiga. I synnerhet 92-kullen är bra. Men samtidigt är det inte självklart att kvaliteten är hög bara för att klubbnamnet är fint i ett stort fotbollsland.

När det gäller Joakim Askling har han haft svårt att slå sig in i Albinoleffes A-lag och ligger dessuom i konflikt med klubben.
- Han får lite tid på sig här. Han har ju knappt tränat fotboll sedan han var här oss i somras, så det är klart att han är lite rostig, säger Westerberg.

- Jag vill i dagsläget inte gå in på vilken status han har för oss. Vi får se hur det utvecklar sig. Samtidigt ska vi inte underskatta vår egen kapacitet i Sverige och våra tipselit- trupper. Det har kommit fram många unga spelare här i allsvenskan just från tipselit.

Publicerad 2010-10-06 kl 16:07
Annons
Annons
Annons