TFF tog derbypoäng - Nytt ÖIS-nederlag

Trelleborg låg under med 0-2 mot Helsingborg på Olympia, men vände till 2-2 och räddade en poäng. Örgryte åkte på en ny förlust. BK Häcken vann Göteborgsderbyt med 1-0.

Ett sargat Trelleborg, med massor av ordinarie spelare borta, såg slaget ut efter en halvtimme när hemmalaget Helsingborg ledde med 2-0, men gästerna kom tillbaka. Försvararen Max Fuxberg satte lite turligt reduceringen via en motståndarspelare. Tio minuter efter pausvilan skarvade Fredrik Jensen fram unge Fisnik Shala som kämpade in sitt första allsvenska mål.

Helsingborg - Trelleborg 2-2 (2-1)
Mål:
1-0 (2) René Makondele, 2-0 (30) Christoffer Andersson, 2-1 (40) Max Fuxberg, 2-2 (55) Fisnik Shala
Varningar: HIF: Ekstrand, Holgersson, TFF: Andersson, Shala, Fakhro
Domare: Daniel Stålhammar
Publik: 9 558

Nio omgångar in allsvenskan är Örgryte fortfarande utan seger. Laget föll tungt i Göteborgsderbyt mot BK Häcken med 0-1. Efter en trist och händelsefattig förstahalvlek tände matchen till efter paus. Bägge lagen hade fina målmöjligheter innan Erik Friberg med en läcker tvåfotsdribbling tog sig igenom ÖIS-försvaret och hittade in till en framstormande Paulinho som satte bollen bakom målvakten Bengt Andersson. På övertid var Örgryte mycket nära att kvittera.

Örgryte - BK Häcken 0-1 (0-0)