Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TFF värvar tidigare MFF-talang

Joakim Nilsson spåddes som 17-åring en fin framtid hos Malmö FF men karriären har inte riktigt gått som han tänkt sig. Nu får han dock en ny chans i Allsvenskan men inte hos MFF - utan hos Trelleborg.

- Det här känns jättebra. Det är kanon. Jag har haft tre fantastiska månader i Mjällby, där det gick bra för hela laget och jag önskar dem all lycka till. Men det sociala spelade in mest och min flickvän bor i Malmö. Det här var en bra lösning med tanke på att jag får spela allsvenskt också, säger Nilsson till Trelleborgs allehanda.

Malmö släpper alltså Nilsson helt och hållet väljer inte att låna ut honom. Kontraktet med Trelleborg är på 3,5 år och där återförenas han med Tom Prahl och Alf Westerberg, som en gång i tiden gav honom chansen i Malmö.
- De är båda väldigt noggranna tränare som vet vad dom vill och har en klar bild av hur det ska se ut, säger Nilsson till tidningen.

Han kommer dessutom till ett lag som är placeringsmässigt bättre än MFF i tabellen.
- Trelleborg är ett stabilt lag, som är svårslaget, om man förlorat tre raka matcher nyligen. Jag tror absolut att man kan komma liga högt upp som under fjolåret - minst.

För Trelleborg, som varit väldigt hårt drabbat av skador är förstås Nilssons ankomst väldigt efterlängtad och tränaren Tom Prahl är tillfreds med att det blev just Nilsson som värvades.
- Jag är väldigt glad över detta av olik skäl. Dels är Joakim en passningsskicklig spelare, som kan spela på olika positioner men främst centralt såklart. Dels har han ett bra psyke och kan spela aggressivt när det behövs.

24-årige Nilssons framfart som lovande ungdomsspelare till färdig seniorspelare har kantats av skador som har stoppat upp hans utveckling. Men Tom Prahl har valt att förbise detta.
- Jag har inte sett honom så mycket de sista åren, utan det är hans potential jag minns från Malmö FF och den som jag gått på. Det är en bra person som har bra inställning till träningar. En logisk TFF-värvning helt enkelt.

Publicerad 2009-07-24 kl 10:14
Annons
Annons
Annons