Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TFF vill förlänga med Prahl: "Vill ha honom i 100 år"

Trelleborgs fina framgångar i Allsvenskan har gjort klubben nu vill förlänga kontraktet med tränaren Tom Prahl.

- Att förlänga med Tom Prahl är den viktigaste frågan för klubbens framtid. Målsättningen är att förlänga med honom i vinter, men gärna så snart som möjligt, säger klubbens ordförande Per-Anders Abrahamsson till Trelleborgs Allehanda.

Prahl, som tillsammans med Alf Westerberg, gjort Trelleborg till ett lag att räkna med i allra högsta grad och som är med och slåss om en placering i den övre halvan av tabellen verkar ha hittat helt rätt hos skåningarna.
- Vi har inte diskuterat en förlängning än men jag förstår att han stormtrivs. Hos oss är han i sitt rätta element och med honom kan vi locka till oss spelare av högre kaliber.

Tom Prahl själv ser heller inga hinder för en fortsatt framtid hos Trelleborg.
Hans kontrakt går ut 2010 men kan tänka sig att stanna längre än så.
- Absolut. Jag trivs i den här arbetsmiljön. Jag har ingen större ambition för en utlandskarriär.

Även om inte resurserna är de största i en klubb som Trelleborg misströstar inte Prahl. Han ser snarare utmaningen att göra något stort av det lilla.
- Jag har sagt att jag vill att vi ska bli ett topplag och det kan vi bli när allt passar in. Det kunde ha skett i år men säsongen har varit strulig för oss. Men visst, det är tio omgångar kvar.

Även om Prahl nu har varit i branschen en lång tid och är en av allsvenskans absoluta tränarveteraner känner han ändå att han har mycket att lära som tränare.
- Att våga förändra, det är nyckeln. Jag har fått en nytändning som tränare och och en träning ser inte likadan ut som den gjorde när jag var i Malmö. Metodiken är bättre, övningsvalet bredare och det som förändats mest är anfallsspelet, som är mycket mer strukturerat , där vi har olika typer av gurkburkar, inövade varianter.

Hos Trelleborg är entusiasmen stor över Prahls framgångar.
- Vi vill ha honom i 100 år, säger Per-Anders Abrahamsson.

Publicerad 2009-08-29 kl 01:13
Annons
Annons
Annons