TFF:s kontrakt klart: "Riktigt skönt"

Trelleborg vann klart mot Djurgården. Nu är skåningarnas allsvenska kontrakt i stort sett hemma.
- Riktigt skönt, säger lagkapten Dennis Melander.

- Vi gör en bra match, men det är inte läge att börja fira ännu, fortsätter Melander till FotbollDirekt.se efter 3-1-segern.

Nej, i teorin är inte Trelleborgs allsvenska kontrakt helt klart ännu - men sju poängs försprång till kvalplacerade Åtvidaberg ska räcka då det endast återstår tre omgångar av årets allsvenska.

Mot Djurgården var det aldrig något snack, TFF var klasser bättre.

- Vi började lite halvdåligt, men efter tio minuter tog vi över helt, säger Melander.

Djupledskanonen Fredrik Jensen var på bästa löphumör.
I den 18:e minuten utnyttjade han slarv i DIF-försvaret och stötte in ledningsmålet mellan benen på Pa Dembo Touray - som skadade sig samtidigt. Tommi Vaiho ersatte.

DIF fortsatte ge bort enkla bollar - kontringsstarka TFF tackade och tog emot.
Nära i den 31:a minuten, men Marcus Pode kom fel till bollen i fritt läge och Vaiho kunde avstyra.
Nästa jätteläge fick Andreas Drugge precis innan halvtid, nicken i ribban och ut.

Djurgården ofarliga i första halvlek. Kennedy Igboananike hade en nick tätt utanför, det var allt.

I andra höjde sig Igboananike. Inom loppet av tre minuter tre bra lägen, men TFF-keepern Viktor Noring bra med.
DIF kändes på gång - då kontrade TFF igen.
Kapten Melander till Pode som drog till direkt, skottet lågt till höger och 2-0.

- I de tre senaste matcherna har vi haft lite problem med vårt djupledsspel, så det var skönt att det gav frukt i dag, säger Melander.

Kort därefter, i den 64:e minuten nytt DIF-slarv - Jensen i djupled, lyftningen perfekt över Vaiho och 3-0.

Ridå DIF.

Resten av matchen en transportsträcka.
I den 84:e minuten snyggade Christer Youssef till siffrorna genom att distansskjuta in 1-3.