Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Thern talar ut: "Sanningen ska fram"

Han har stämt sin gamla klubb på miljonbelopp.
Nu talar Jonas Thern ut om den infekterade tvisten med IFK Värnamo.
- Sorgligt att de gått ut och hoppat på mig, säger han.

Det var för en knapp månad sedan som det kom fram att Jonas Thern, genom sitt bolag Calcio Sport Management, stämt IFK Värnamo på närmare 4 miljoner kronor.
Bolaget har haft ett samarbete med IFK Värnamo, där Thern tidigare var tränare. Bland annat kräver Calcio Sport klubben på ersättning för publikintäkter och pengar för försäljningen av Viktor Claesson till Elfsborg. Thern talar nu ut om stämningshistorien, och det är hårda ord från VM 94-hjälten.

– Vi (Calcio) har en tvist med IFK Värnamo om att de inte har fullföljt kontraktet. Vi anser oss ha rätt till en summa pengar, men det tycker inte de. Jag förstår bara inte varför de blev så oerhört upprörda och snackade en massa i tidningarna, säger Thern till Värnamo Nyheter, och fortsätter:

– Om de nu är så fullständigt övertygade om att de har rätt, varför inte vänta tills rättegången och då lägga fram sin sak?

Thern är kritisk mot IFK Värnamos sätt att hantera tvisten medialt, han utvecklar:
– Jag vill inte kommentera detaljer kring den kommande rättegången, men vi kommer ha ett informationsmöte efter den där sanningen ska komma fram.

– Det finns en sak som jag inte tänker låta gå obemärkt förbi. Det är så sorgligt att de har gått ut och hoppat på mig och dessutom mina familjemedlemmar personligen. Jag kommer alltid att försvara mig själv och min familj, och det de har sagt är så lågt, fortsätter han.

Calcio Sports avtal med Värnamo löper ut vid årsskiftet. Thern och hans samarbetspartner Christer Tonning tittar nu på möjligheten att flytta verksamheten till en annan stad. I dagsläget står det mellan Helsingborg och Växjö.

– Vi har sett oss för på alla möjliga ställen, men de vi har förhandlat med är HIF och Öster. Men vi har inte kommit överens om något än. Vi tänker inte kompromissa, och passar det inte oss är vi inte heller intresserade. Vi fortsätter prata med båda klubbarna, men skyndar långsamt och har ingen brådska. Det ska vara ett upplägg som passar oss och inte dem.

Fotbolldirekt

Publicerad 2011-12-18 kl 23:59
Annons
Annons
Annons