Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Thern utesluter inte MFF-jobb: "Stänger inga dörrar"

Jonas Thern har pekats ut som en tänkbar ersättare till Roland Nilsson om denne försvinner till FC Köpenhamn. Och den forne mittfältskuggen är inte helt ointresserad.

- Jag stänger inga dörrar. Men det är inget jag har funderat över. Rent hypotetiskt: Skulle jag få en förfrågan finns det många hinder men jag måste först få något konkret att fundera på, säger Thern till Sydsvenska Dagbladet.

Jonas Thern har redan rutin som tränare i allsvenskan, då han tränade Halmstad under två år i början av 2000-talet.
Efter det hade han en tillvaro lite i skymundan innan han den senaste säsongen ledde IFK Värnamo till Superettan, samtidigt som han är lärare på en fotbollsakademi i just Värnamo.
Och det var också orsaken till att han inte följde med Värnamo upp i Superettan som tränare.

Ska det bli ett tränarjobb i MFF så måste han hitta en lösning där.
- Jag klev av för att jag driver en fotbollsakademi och det blev svårt att kombinera. Det blev fem-sex timmar varje dag på planen, ett dubbeljobb med fotbollen som var tärande, säger han som förklaring till varför det inte blev någon fortsättning i Värnamo.

- På elitnivå får man inte plats för något annat, då är man professionell och det är en annan sits.

Men det ser inte helt mörkt ut. Enligt Sydsvenskan finns det en öppning för Thern att hoppa av sitt uppdrag, då hans företags avtal går ut med fotbollsgymnasierna i Örebro, Värnamo, Malmö och Östersund.
- Avtalen går ut vid årskiftet och vi sonderar terrängen, säger Thern.

Det som också talar för Malmö FF är att han känner klubben väl sedan sin tid som spelare i klubben och att Malmöspelarna Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz har gått just i Therns akademi. Lägg därtill att han spelat tillsammans med assisterande tränaren Anders Palmér.
Dessutom säger han sig gilla den fotboll som Malmö står för.
- Ja, de spelade den bästa fotbollen förra året. Säkerligen tack vare ett bra jobb av Roland Nilsson. MFF:s spel är det närmaste vi kan komma kontinenten.

Publicerad 2011-03-21 kl 12:19
Annons
Annons
Annons