Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Thomsson: "Vi måste våga hålla i bollen och lira"

Andreas Thomsson blev hastigt huvudtränare i Åtvidaberg.
I förra veckan tog hon poäng i sin första match.
Och Thomsson är på det klara hur Åtvidaberg ska samla fler poäng.

Efter en turbulent tid börjar nu lugnet lägga sig över Åtvidaberg.
Tre inledande förluster och tränarbyte har förvandlats till en lite lugnare tillvaro efter klubbens första poäng i Allsvenskan den här säsongen.

- Vi har haft lite återhämtning och halva gänget har spelat U21-match, så vardagen har fortsatt som vanligt, säger Thomsson till FotbollDirekt.se.

Poängen senast mot Kalmar var en fjäder i hatten och gav faktiskt Thomsson lite arbetsro.
- Det var ett litet steg åt rätt håll i alla fall. Det är tuffa matcher hela tiden och vi får inte vara rädda för det.

Men ändå återstår det ett tufft jobb för Thomsson, som sedan tidigare inte har någon erfarenhet överhuvudtaget som huvudtränare.
- Jag tror inte man kan förändra så mycket över en natt men man kan trycka på vissa grejer lite extra och det är väl det som vi har gjort, säger Thomsson.

Och vad är det för saker som du har tryckt på?
- Dels är det försvarsspelet. Det är hälften av ett lags spel och vi måste vara ett bolltryggt lag och vi måste våga spela.

- Vi måste våga hålla i bollen och lira.

Samtidigt menar han att den poäng laget tog kan betyda mycket mer än vad många tror.
- Nu när vi har tagit en poäng har vi fått en kravbild på vad som krävs för att vinna matcher i allsvenskan och det känns som om vi fick en positiv boost i truppen.

Som tränare i Åtvidaberg är Andreas Thomsson fullt medveten om att det är en annan tillvaro i Allsvenskan än i Superettan. Tålamodet är betydligt kortare i den högre serien.
- Vi har jobbat hela tiden för att få upp föreningen i Allsvenskan men allt är så jäkla resultatstyrt redan från den första veckan. Man måste kunna se en långsiktighet i det hela och tro på det man gör.

Jämfört med den andra nykomlingen Mjällby har Åtvidaberg betydligt färre spelare med allsvensk rutin och det handlar om en anpassning som kommer att ta lite tid.
- Vi kan jämföra oss lite mer med BP när det laget gick upp än med Mjällby sett till rutinen från allsvenskt spel i truppen.

Publicerad 2010-04-09 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons