Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Thorvaldsson högaktuell för Norrköping: "Kommer nog överens"

Allsvensk skyttekung 2005 - nu är Gunnar Heidar Thorvaldsson på väg mot sensationell comeback i svensk fotboll. Islänningen åker med IFK Norrköping på träningsläger

- Vi har diskuterat med Norrköping om vad de kan betala och det känns som att en övergång är möjlig, säger Thorvaldssons agent Olafur Gardarsson till FotbollDirekt.se.

- Han vill återförenas med Janne Andersson, det talar för att det blir av.

IFK Norrköping är skadedrabbade på anfallssidan - men jakten på en ny forward kan redan vara över: Gunnar Heidar Thorvaldsson är högaktuell för en övergång till klubben.

Thorvaldsson värvades till Halmstad från isländska ÍBV 2004. Året efter kom ett rejält genombrott för den då 23-årige anfallaren: 16 mål och allsvensk skytteligavinst under dåvarande HBK-tränaren Janne Andersson.

Det är Andersson som får islänningen att vilja komma till Norrköping. Och intresset är ömsesidigt - enligt Thorvaldssons agent åker spelaren med Norrköping till träningslägret på Mallorca idag.

- De ska få bekanta sig med varandra nu, så får vi se hur det blir när de kommer tillbaka från Mallorca.

Men kontraktsdiskussioner har alltså redan förts, avslöjar agenten. Thorvaldsson är free agent och vill ha bra betalt, men inte så mycket att det skrämmer bort Norrköping.

- Vi har inte diskuterat i detalj, mer ungefärliga nivåer. Och min känsla är att det här är möjligt att genomföra, vi kommer att komma överens isåfall.

Efter en tuff tid i danska Esbjerg, med utlåningar till både Reading och Fredrikstad, så gick klubb och spelare skilda vägar i slutet av januari.
Enligt Olafur Gardarsson står det nu mellan Norrköping och att flytta hem till Island för anfallaren.

- Hans moderklubb ÍBV har gett honom ett kontraktsförslag. Han ska snart få barn och bygger hus på Island, så det är ett alternativ. Men Gunnar vill väldigt gärna återförenas med Janne Andersson, så jag tror att det kan bli Norrköping ändå.

Thorvaldssons karriär har annars gått i stå efter succén i Halmstad, delvis på grund av skador. Hannover köpte honom från Halmstad 2006 men där blev det bara sju matcher och utlåning till Vålerenga i Norge. Esbjerg tog chansen att värva Thorvaldsson 2008, men inte heller där lossnade det. Kanske blir det Janne Andersson som får fart på islänningen igen?

- Jag tror att Janne vet vad han går för. Vi får se vad Norrköping säger efter lägret.

Publicerad 2011-03-05 kl 21:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons