Tidig Kalmar-ledning - då rasade Joakim Persson: "Jultomten har varit framme - vi blev helt avklädda"

Tidig 2-0-ledning hemma mot Varberg.
Då tappade Kalmar både greppet och två poäng - till Joakim Perssons stora förvåning.
- Det var kanske årets sämsta prestation. Inget stämde och vi blev helt avklädda, säger Varberg-tränaren till Discovery+.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det vankades mittenmöte i allsvenskan under onsdagskvällen när Kalmar FF tog emot Varberg Bois på Guldfågeln Arena. Vid seger hade KFF chansen att ge sig in i kampen om Europaplatserna, medan en trepoängare för gästerna skulle betyda ett stort steg mot ett säkrat kontrakt.

Kalmar tog tidigt ledningen i matchen. Knappa kvarten var spelad när Piotr Johansson gick omkull i straffområdet, varpå domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Oliver Berg som placerade in 1-0 och sitt tionde mål för säsongen. 28-åringen blev därmed den första spelaren att göra tio mål i klubben sedan 2016, då Marcus Antonsson nådde tvåsiffrigt i målkolumnen.

KFF var det bättre laget inledningsvis och utökade även ledningen. Efter ett vackert passningsspel gick bollen fram till Romario i straffområdet som kunde skjuta bollen i mål framför hemmapubliken.

Varberg fick dock en biljett in i matchen. Bara minuter efter 2-0-målet tappade just Romario bollen på egen planhalva, Anton Liljenbäck blev frispelad framför mål och kunde reducera.

Gästerna jobbade sig in i matchen och pressade Kalmar i slutskedet av första halvlek, och strax innan halvtidsvilan kom kvitteringen. 44 minuter stod på matchklockan när bollen gick fram till Ryan Moon som omarkerad i straffområdet kunde dunka in 2-2.

- Det är svårt att säga vad som händer. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Vi måste börja våga spela igen, vi gav bort initiativet efter 2-1. Vi måste upp i nivån vi hade första 20-25, säger Erik Israelsson till Discovery+ i paus.

Anton Liljenbäck, som gjorde sitt första mål i allsvenskan, var nöjd med Varbergs avslutning på halvleken.

- Lagmässigt är det helt okej. Efter en knackig start visar vi moral och kommer tillbaka. Det var på tiden att jag fick göra mål, det har suttit lite i skallen. Framförallt var det skönt efter att ha orsakat deras straff, säger han till Discovery+.

Joakim Persson var inte nöjd med sitt lags prestation i första halvlek.

- Vi snackade i paus om att jultomten har varit framme. Vi får vara oerhört, extremt nöjda med ett 2-2-resultat. Det var kanske årets sämsta prestation. Det var inget som stämde och vi blev helt avklädda. Att vi nu får en möjlighet i 45 minuter tackar vi och tar emot, säger Varberg-tränaren till Discovery+.

Fyra mål i första halvlek - skulle målkalaset fortsätta efter paus? Svaret blev nej. Och det var ett svar som levererades med tydlighet. En jämn andra halvlek, där båda lagen turades om att skapa halvchanser, blev nämligen mållös.

Matchen slutade 2-2. Kalmar och Varberg delade på poängen, poäng som gör att båda lagen ligger kvar i mitten av allsvenskan med fem omgångar kvar att spela.

Kalmar: Hägg Johansson - Johansson, Stenmark, Bergqvist - Sachpekidis, Israelsson, Romario, S. Ring - J. Ring, Berg, Shamoun.

Varberg: Lukic - Lindner, Stanisic, Zackrisson - Mensah, Le Roux, Winbo, Liljenbäck - Moon, Simovic, Johansson.

-
-
Publicerad 2021-10-27 kl 20:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.