Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:34

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tidigare Blåvitt-stjärnorna försvarar Gren: ”Orättvis skitkastning”

Ett spelaruppror mot sportchefen Mats Gren pågår inom IFK Göteborg, enligt GT.
Det förvånar Blåvitts tidigare stjärnor Haitam Aleesami och Jakob Ankersen.
- Jag tror inte Mats har tappat spelargruppen, säger Aleesami till Fotbollskanalen.
- Beklagligt att det slängs skit på Mats, kommenterar Ankersen.

Under onsdagen publicerade GT uppgifter om att det finns ett utbrett missnöje med sportchefen Mats Gren bland IFK Göteborgs spelare. Tidningen hävdar att stora delar av truppen känner på liknande sätt. I artikeln uttalar sig flera spelare anonymt, vilka uttrycker att Gren "tappat kontrollen" och att sportchefen saknar förtroende från stora delar av truppen. En spelare spår att vissa spelare som sitter på utgående kontrakt inte kommer att förlänga med Blåvitt så länge Gren är sportchef.

Elva spelare har avtal som löper ut under 2017 eller vid årsskiftet och efter torsdagens träning samlade Gren spelarrådet (bestående av Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Tobias Hysén och Mads Albaek) med anledning av krisrubrikerna som nu uppstått. Efter mötet gav sportchefen sin syn på läget i en längre intervju med Fotbollskanalen, i vilken Gren framför att han tror att spelarnas missnöje kan härledas till att han den senaste tiden distanserats från den sportsliga verksamheten på grund av att han även agerar tillfällig klubbdirektör samt den stora ovissheten kring de utgående kontrakten.

ANNONS

Situationen runt Blåvitt engagerar många och två personer som inte förstår vad som händer i klubben är IFK:s tidigare vänsterback Haitam Aleesami och mittfältare Jakob Ankersen. Både norrmannen och dansken följer Blåvitt och har många vänner kvar i föreningen.

- Vad ska jag säga? När jag läste det här var min första tanke: Det här är typiska grejer som kan hända när man inte fått med sig de resultat som man önskar. Och så tänkte jag att det här är något som media blåser upp, säger Aleesami till Fotbollskanalen.

25-åringen lämnade IFK Göteborg sommaren 2016, när han såldes till italienska Palermo. Han upplevde inte att det fanns ett missnöje med Mats Gren i spelartruppen under sin tid i klubben.

- Det här är lite konstigt. Jag upplever att det kan uppstå situationer där en spelartrupp kan vara emot en tränare, men jag trodde inte det kunde bli så här när det gäller sportchefen. Jag har aldrig hört talas om spelare som inte vill skriva på ett nytt avtal med någon klubb på grund av sportchefen.

ANNONS

Även Ankersen, som försvann till belgiska Zulte Waregem i vintras, är oförstående till den uppkomna situationen.

- Jag har bara gott att säga om Mats Gren som sportchef och människa. Jag upplevde aldrig att det var på det här sättet som det beskrivs nu när jag spelade i klubben. Mats var väldigt bra under hela tiden. Nu har det inte gått så bra för laget och samtidigt har många spelare, plus tränaren, utgående kontrakt. Det är ju beklagligt att det då slängs skit på Mats. Det känns som att han får stå ensam i det här och det tycker jag inte är rättvist. Jag har ju mina teorier kring varför det är som det är just nu, säger Ankersen.

Tror du att en del i det här är att det är många spelare som har utgående kontrakt?
- Klart jag tror det. Som det är nu har elva spelare utgående kontrakt och det är säkert flera av dem som är oroliga och som inte vet om de kommer få vara kvar. De funderar ju över vad de ska göra i framtiden. Det är spelare som tidigare har hållit uppe laget i flera år som nu plötsligt inte vet vad som händer. Men jag vill inte prata så mycket mer om det, eftersom jag har spelat med dem och känner dem.

ANNONS

Aleesami betonar i sin tur att han inte pratat med någon i klubben och att han inte vet vad som har hänt "innanför väggarna på Kamratgården", men han är tydligt överraskad av det nuvarande läget.

- Mats Gren har jobbat utomlands, han har spelat själv och han har överlag en bred erfarenhet i den här branschen. Det har han visat genom att värva in spelare som Rieks, Albaek, Ankersen, Boman och Rogne. Han har en hårdare mentalitet än den som finns i Skandinavien vanligtvis. Det kanske är någon som reagerat på den.

Hur menar du med "hårdare mentalitet"?
- Han är ganska direkt som person. Jag skulle vilja säga att han är brutalt ärlig. Han säger saker rätt ut, så som det är. Det är väl det han har med sig från utlandet. Finns det saker som han inte tycker är bra så säger han det. Han har inte den där snälla mentaliteten. Det kanske inte har något att göra med det här, för det kan vara många orsaker. Men han är brutalt ärlig som person.

ANNONS

Tror du att folk kan ogilla det?
- Människor är olika. Jag gillar det där, det är bättre att få höra om saker som de är. Det är bättre att man går rakt på, än att man tassar runt gröten. Ibland måste man fatta tuffa beslut och vissa gillar det, andra inte.

Hur ser du på att man som spelare pratar anonymt i media om sin chef på det här sättet?
- Jag vet inte. Frågar du mig så tycker jag att det är lite konstigt. IFK Göteborg är en väldigt fin förening och för mig är det bättre att hålla sådant innanför väggarna, att lösa det internt.

Aleesami resonerar vidare:

- Antingen är det media som blåser upp det här, eller så kan det vara så att det är någon spelare som var jättearg vid just det här tillfället. Det är svårt att säga. Att Mats Gren har tappat spelargruppen tror jag inte på. Alltså, fotbollen funkar ju på det sättet att allt inte är perfekt. Allt är aldrig perfekt. Det finns alltid något att klaga på.

ANNONS

Norrmannen inser att han delvis kan vara färgad när han nu framför sina åsikter i frågan.

- Det var ju Mats Gren som hämtade in mig till klubben och första året jag spelade där kom vi tvåa i allsvenskan och vann svenska cupen. Om inte Thomas Rogne hade åkt på en korsbandsskada hade vi troligtvis vunnit allsvenskan då också. Jag hade det jättebra med Mats och han var alltid ärlig med mig. Han sa som det är, säger Aleesami.

Jakob Ankersen avslutar:

- Jag tror att det är viktigt att tänka på att när Mats kom in i klubben så var ekonomin väldigt dålig. Han har fått dra ett tungt lass och fått göra mycket på egen hand, i olika roller i klubben. Det känns kanske som att styrelsen ska stå till svars lite mer. 


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-12 kl 13:55
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto