Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Tidigare Elfsborg-mittfältare riktar skarp kritik mot klubben: "Känt mig nedbruten i flera år"

11v

I flera år kände sig Rasmus Rosenqvist oönskad i Elfsborg.
Nu riktar han kritik mot klubben.
- Jag har känt mig nedbruten i flera år, säger han till Borås Tidning.
- Vi får givetvis ta åt oss och bli bättre, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Rasmus Rosenqvist, 24, har spelat i Elfsborg sedan han var tio år, men de senaste säsongerna har mittfältaren inte lyckats ta en plats i laget och i perioder har han varit utlånad till bland annat Gais och Helsingborg.

ANNONS

Under förra säsongen var Rosenqvist dock en del av Elfsborgs trupp hela säsongen – men han gjorde inte en minut i allsvenskan och fick heller aldrig sitta på bänken.

Nu riktar han skarp kritik mot Elfsborg och hur de behandlade honom förra året.

- Jag har känt mig nedbruten i flera år, säger han till Borås Tidning.

- Ska jag vara helt ärlig kände jag sista halvåret att jag bara ville iväg. Jag ville bara iväg, iväg, iväg.

Rosenqvist berättar att han under tre års tid kände att Elfsborg inte ville veta av honom. Under tiden han var utlånad till Gais (säsongen 2019) var det ingen i Elfsborgs ledning som hörde av sig för att kolla hur det gick för honom. När han inför förra säsongen återvände till Elfsborg hade hans plats i omklädningsrummet tagits bort, hans nummer hade tagits av nyförvärvet Leo Väisänen och han kände sig helt enkelt oönskad.

ANNONS

- Min plats och mitt tröjnummer fanns inte kvar. Det var ju min arbetsplats, där saker tagits ifrån mig. Istället har någon skrivit på en provisorisk lapp och tejpat upp mitt namn. Det är ju inte sånt som får en att må bra och känna att det är här man ska köra på. Det är som att man jobbar på kontor och har sin arbetsplats vid ett särskilt skrivbord, men så kommer man in en dag och så sitter det en annan där, berättar Rosenqvist.

Mittfältaren, som just nu står utan kontrakt sedan hans avtal med Elfsborg gått ut vid årsskiftet, berättar att hans jobbiga tid i Elfsborg är starkt sammankopplad med Jimmy Thelins inträde i klubben (2018). Rosenqvist menar att managern inte tyckte att han höll måttet och därför fick mittfältaren minimalt med speltid även i träningsmatcher inför förra säsongen.

Speciellt hård i kritiken är dock Rosenqvist mot Stefan Andreasson. 24-åringen menar att Elfsborgs klubbchef de gånger Rosenqvist var utlånad till Gais och Helsingborg gått med på "50/50-lösningar", men att detta inte var aktuellt under årets säsong när Rosenqvist själv ville lånas ut till en anonym klubb.

ANNONS

- Med den här anonyma klubben var det rakt av nej. Dit fick jag inte gå, om de inte tog över hela min lön vilket de inte kunde täcka upp för. Elfsborg satte därmed stopp för att jag skulle kunna gå dit jag gjort klart för dom att jag ville spela. Jag kan tycka att det är fult, när man samtidigt säger att man bryr sig om sina spelares utveckling. Och Stefan Andreasson som sa till BT:s podd att man har ett bra samarbete med klubben, men att det är agenter som styr så att affärerna inte blir av. Det är en ren lögn, säger Rosenqvist.

Fotbollskanalen har också pratat med Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson. Han har läst artikeln med Rosenqvist och betonar att det finns saker som föreningen kan förbättra. Han nämner till exempel att man måste bli bättre på att följa upp hur utlånade spelare presterar och hur de mår.

ANNONS

- Det viktigaste är vad han känner och vi får givetvis ta åt oss och bli bättre. Det är vissa saker i det som Rasmus nämner som vi har full lyhördhet i, säger Andreasson som också bemöter Rosenqvists kritik angående att han inte blev utlånad under 2020.

Han säger:

- Vi har generellt sett inte varit jättepositiva till utlåningar. Vi tror på att spelarna stannar i vår förening och kanske spelar i vårt U21-lag om de inte får speltid i A-laget. 

- Rasmus har blivit utlånad tidigare men det finns också ekonomi i det hela. Vi har inte råd att låna ut spelare och sedan betala hela lönen. I fallen med Gais och Helsingborg har det varit 50/50, men det är ingen generell lösning.

Att en spelare som varit i Elfsborg sedan tioårsåldern känt sig oönskad. Hur känns det för dig?
- Det är klart att det tar. Jag har känt Rasmus länge och sedan tycker jag att när vi har pratat har vi haft en bra relation. Det är klart att det inte känns bra. Det är bara att ödmjukt ta åt sig och försöka förbättra sig både personligen och i föreningen, säger Andreasson.

ANNONS
Publicerad 2021-01-30 kl 10:25
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto