Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tidigare en av världens största talanger - nu klar för Sirius

Foto: Bildbyrån.

Han har rankats som en av världens största talanger.
Men nu lämnar Zackarias Faour Manchester City - för Sirius.
– Du blir inte kvar i tre år i en sådan klubb om du inte är en bra fotbollsspelare, säger assisterande tränaren Thomas Lagerlöf i en kommentar.

När den ansedda brittiska tidningen The Guardian 2015 skulle utse världens 50 största talanger födda 1998 återfanns en svensk på den åtråvärda listan. Zackarias Faour, då 18 år gammal, tog plats på listan och spåddes en lysande framtid.

- Riktigt coolt, men jag kan inte stanna upp för det. Jag måste kämpa och hela tiden vilja nå längre och bli bättre och bättre, sa han i en intervju med Fotbollskanalen då.

Men nu lämnar han storklubbens akademi och återvänder till Sverige. På fredagskvällen, bara timmar innan det svenska transferfönstret stängde, presenterades Faour nämligen av Uppsalaklubben Sirius, som gjort succé som nykomlingen i årets allsvenska.

Avtalet är skrivet på tre och ett halvt år.

- I mina ögon spelar Sirius bland den bästa fotbollen i Allsvenskan, säger han. Jag gillar spelidén och sättet som Sirius jobbar på, säger Faour till klubbens hemsida.

Assisterande tränaren Thomas Lagerlöf:

- Du blir inte kvar i tre år i en sådan klubb (Manchester City) om du inte är en bra fotbollsspelare, säger Thomas Lagerlöf. Zackarias är en hårt arbetande och välutbildad forward som kombinerar målsinne med bra djupledsspel, säger han.

Zackarias Faour har Malmö FF som moderklubb och han dessutom hunnit med att representera FC Midtjylland samt FC Nordsjälland (båda på lån).

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-11 kl 18:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons