POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tidigare Liverpool-spelare till ÖSK: "Passar utmärkt in"

Foto: Örebro SK

Han har representerat Liverpool och Panathinaikos.
Nu är fransmannen Damien Plessis klar för Örebro.
- Det blir svårt att ta ut laget framöver, säger tränaren Alexander Axén i ett pressmeddelande.

Den 29-årige mittbacken Damien Plessis har skrivit på ett tvåårsavtal med Örebro SK. Plessis, som har tillhört flera stora klubbadresser under karriären, däribland Liverpool och Panathinaikos, ansluter nu närmaste från portugisiska Maritimo.

- Vi har haft kontakt med Damien under en dryg månads tid och det känns förstås extra kul när en så meriterad spelare väljer att komma till oss. Hans rutin från stora klubbar som Liverpool och Panathinaikos och den speltid han haft i såväl Premier League som Champions League är kanon att få in i vår trupp. Han har känsliga fötter, är bra i luftrummet och kommer tillföra nya dimensioner till vårt försvarsspel. Tillsammans med Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike och Arvid Brorsson har vi nu ett mycket spännande mittförsvar och det kommer bli tuff konkurrens om platserna. Det blir svårt att ta ut laget framöver, precis som det ska vara, säger tränaren Alexander Axén in kommentar på klubbens hemsida.

Sportchefen Magnus Sköldmark menar att Plessis är precis vad klubben letat efter.

- Han passar utmärkt in i den profil som vi letat efter till vårt mittförsvar. Han är spelskicklig, lång, vänsterfotad och har under karriären spelat en hel del som defensiv mittfältare.

Plessis spelade för Liverpool under åren 2007-2010 och totalt blev det tre matcher i Premier League för fransmannen. Debuten kom mot Arsenal på bortaplan 2008, en match som slutade 1-1.

Efter tiden i Liverpool gick flyttlasset till grekiska Panathinaikos från vilka han lånades ut till Doncaster Rovers. Därefter har han även spelat för Laussanne-Sport och Châtearoux.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-03 kl 13:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå