POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Tidigare Östermålvakt till Kalmar: "Väldigt glad"

Foto: Bildbyrån.

Kalmar FF förstärker truppen med målvakten Tobias Andersson.
Andersson ansluter närmast från Öster.
- Givetvis finns det en medvetenhet om att det blir en tuff konkurrens, säger han i ett pressmeddelande.

Kalmar FF:s tre målvakter förra säsongen, Lucas Hägg Johansson, Victor Noring och Hampus Strömgren har alla tre avtal som nu löpt ut med den småländska klubben. Tidigare har förstemålvakten Hägg Johanssons agent Nima Modyr uttalat sig och sagt att det kan bli en förlängning med klubben eller en flytt till en annan klubb.

Nu har Kalmar FF i alla fall säkrat ett namn ur målvaktsbesättningen 2020. Tobias Andersson, som förra säsongen stod i Öster i superettan, har skrivit på för Kalmar.

- Jag är väldigt nöjd att få komma till en förening som Kalmar FF och känner mig jätteglad just nu. Nu ser jag fram emot att få komma igång och träffa alla nya lagkamrater, säger han i en kommentar.

- Givetvis finns det en medvetenhet om att det blir en tuff konkurrens. Men mitt mål är att träna och spela så bra som möjligt. Sedan är det upp till tränaren att avgöra vem som ska spela.

Faktum är att Tobias Andersson var med Kalmar under träningslägret i Belek, Turkiet, förra året. Då ledde det dock inte till ett kontrakt.

- Jag kände direkt att det var ett väldigt bra gäng med både spelare och ledare. Man märkte att det var en bra gemenskap. Allting kändes professionellt och det var ett bra läger på många sätt, säger han.

Sportchefen Jörgen Petersson säger samtidigt att klubben den här säsongen ska ha två och inte tre målvakter i truppen.

Publicerad 2020-01-08 kl 12:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå