Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Till nästa säsong - sju istället för fem avbytare i allsvenskan

Till nästa säsong får de allsvenska avbytarbänkarna utökas från fem till sju avbytare. Dessutom ska hälften av matchtruppen bestå av hemmafostrade spelare. Detta för att främja talangutvecklingen i Sverige.

- Det här är ett viktigt beslut. Vi vill skydda svenska talanger och se till att de får en bra matchutveckling i Sverige. Får de spela så stannar de kvar i landet, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén, till TT.

Beslutet klubbades igenom på Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte i Gävle under fredagen. Att en spelare är hemmafostrad behöver nödvändigtvis inte betyda han är svensk. Har en spelare tillhört en svensk klubb i tre år när han är mellan 15 och 21 år så räknas han som hemmafostrad.

- Det här något som vi har jobbat med några år och de sista åren har vi haft speciella arbetsgrupper som har arbetet med just de här frågorna, säger Sager till TT.

- Vi vill att talanger ska få en bättre matchning än vad de får i dag. Många får inte chansen för att klubbar har skaffat spelare från utlandet.

En annan del i talangutvecklingen är att de allsvenska klubbarna i fortsättningen ska få låna ut fler spelare till lägre divisioner. Förut var maxantalet två spelare plus målvakt. Nu blir den siffran sex spelare och två målvakter.

Publicerad 2009-11-28 kl 10:28
Annons
Annons
Annons