Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tillbaka som mittback - succé direkt: "Jag bad om att få byta position"

Från att ha spelat ytterback utan att leverera nämnvärt blev Patrik Haginge både målskytt och hyllad stort efter Djurgårdens segermatch mot Helsingborg efter att han bytt position till mittback.

- Det är jag själv som har bett om att få spela mittback. Det är där jag spelade i Örebro och det är där jag trivs bäst, säger han till FotbollDirekt.se.

Under vårsäsongen har det mest blivit spel som ytterback för Haginge men precis som Djurgården som helhet glänste han inte på den positionen.
Därför var det dags för omstart och miljöombyte när Allsvenskans höstsäsong tog sin början och det blev succé direkt.
- Det funkade riktigt bra. Jag var väl inte hundraprocentig. Det var ett tag sedan jag spelade mittback och det finns alltid smågrejer man kan göra bättre men jag tyckte ändå att det gick bra.

Mot Helsingborg var backlinjen till stora delar nykomponerad med Haginge på ny postion och med nyförvärvet Yosif Ayuba debuterandes från start på en av ytterbacksplatserna.
- Han gjorde en riktigt bra match. I synnerhet med tanke på att det var hans debutmatch, berömmer Haginge sin lagkamrat.

Segern mot Helsingborg var viktig, inte minst med tanke på den skrala poängskörden under vårsäsongen. Nu blev det en trepoängare direkt och Haginge ser höstsäsongen an med tillförsikt.
- Vi var rejält laddade inför den här matchen, precis som vi ska vara inför varje match. Den här segern var viktig för oss. Nu har vi något att bygga vidare på.

Haginge hyllar också den nya assiterande tränaren Steve Galloway som en av orsakerna till segern mot Helsingborg.
- Steve Galloway har tillfört väldigt mycket. Han är en stämningshöjare - en skön kille men som ändå ställer krav.

Många supportrar och även fotbollssverige i övrigt undrar förstås - har det vänt för Djurgården nu?
- Det vet jag inte. Vi får hoppas på det. Det var viktigt att vinna hemma men vi måste bli mycket bättre i bortaspelet. Där har vi mycket att förbättra.

Publicerad 2009-07-06 kl 15:13
Annons
Annons
Annons