POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Tinnerholm tror MFF tar SM-guld: "Finns inget att snacka om"

Foto: Bildbyrån.

NEW YORK. Han tillbringade fyra säsonger med Malmö FF - och tog tre SM-guld med klubben. Anton Tinnerholm har svårt att följa allsvenskan från New York men han vet redan vem som kommer vinna i år.
- Det är Malmö. Det finns inget att snacka om, säger New York City-backen till Fotbollskanalen.

28-åringen från Brokind gjorde en stark debutsäsong med New York City i fjol. Innan dess hade han fyra starka år i Malmö FF, med vilka han plockade hem tre SM-guld.

Trots att det gått mer än ett år sedan Anton Tinnerholm lämnade Malmö har han fortfarande stark anknytning till klubben. Men tidsskillnaden gör att han inte kan följa sitt gamla lag så nära som han vill.

- Jag läser mycket, men jag kan knappt se några matcher. Det är jättejobbigt, faktiskt. Jag vill typ se allting men det går inte. Vi tränar förmiddagar och runt lunch och veckomatcherna börjar ju klockan ett. Helgmatcherna går nästan alltid när vi tränar, säger landslagsbacken.

- Men om jag är ledig någon gång försöker jag se. Jag försöker få de i laget att kolla allsvenskan men de är inte så sugna alla gånger.

Vadå, tycker de inte att allsvenskan håller tillräckligt hög kvalitet?
- Jag vet inte, de vill se Bundesliga istället. Och för mig är det helt sjukt hur man kan vilja se Bundesliga istället för allsvenskan… Det fattar jag inte.

Tinnerholm har inte någon direkt kommunikation med sin forna klubb, men det finns fortfarande spelare i laget som han håller kontakten med.

- Jag har väl kontakt med några på Snapchat lite då och då. Och jag har bara gott att säga om Malmö, säger han.

Under Europa League-matchen mot Genk i höstas fanns Anton Tinnerholm på plats på Malmö Stadion för att se sina gamla lagkamrater möta det belgiska laget.

- Lite nya ansikten är det ju, men man känner många när man kommer dig.  Det är alltid väldigt skön stämning och man blir väl omhändertagen. Man känner sig väldigt uppskattad när man kommer dit. Jag har väldigt goda minnen därifrån.

Och SM-guldet då, vilka vinner i år?
- Det är Malmö. Det finns inget att snacka om.

KAJSA KALMÈUS

Publicerad 2019-04-08 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå