Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tio år nog för Mattson Weijber: "Kan vara bra att få in ett nytt ansikte"

Foto: Scanpix

Karin Mattsson Weijber blir kvar som Riksidrottsförbundets ordförande i två år till.
Sedan får det vara nog.
-Jag tror det kan vara bra för RF att få in ett nytt ansikte, säger Mattsson Weijber.

Karin Mattsson Weijber hade ingen motkandidat då hon omvaldes som RF-ordförande vid Riksidrottsmötet (Rim) i Luleå på söndagen.
Hennes femte mandatperiod blir den sista. Tio år på svensk idrotts högsta position får räcka.
-Jag tror det kan vara bra att sätta en gräns. Ett ansikte slits och det här är en ganska exponerad roll. Så jag tror det kan vara bra för RF att det kommer in ett nytt ansikte, säger Karin Mattsson Weijber.

Het procentregel
Den heta frågan under Riksidrottsmötet (Rim) i Luleå var 51-procentsregelns vara eller inte. Rim gick emot Riksidrottsförbundets förslag att slopa regeln och låta beslut om bolagiseringar i föreningar tas av idrottsförbunden själva. Förhoppningen är dock att bolagiseringsfrågan för första gången sedan det blev tillåtet med bolagiseringar 1999 inte kommer att dominera idrottsdebatten längre.
-Att man har fått debattera av sig den här frågan nu har varit otroligt viktigt, säger Mattsson Weijber.

Möta framtiden
Beslutet om att utarbeta en strategi för hur idrotten ska möte framtiden ser Mattsson Weijber som det viktigaste beslutet under Rim i Luleå.
-Strategipropositionen var viktigast. Och att det var sådant stöd för den. Inte passivt, utan det är verkligen något som man vill göra.
-Det är väldigt lätt att prata om framtiden och att utvecklas, men vad menar man med det? Där måste vi gå från ord till handling, det är svårt att säga centralt hur man ska göra det i 70 förbund. En del föreningar är i storstäder med mycket folk och lite anläggningar, andra i glesbygd med andra förutsättningar. Vi måste få i gång ett arbete där ute, men med stöd från oss, men det arbete måste påverka oss i RF i förlängningen.

Publicerad 2013-05-26 kl 14:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons