Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tjernström minns CL: "Kikar på Nebojsas chipp från 1999 rätt ofta"

Efter Daniel Tjernströms 2-1-mål mot IFK Göteborg väntar nu Champions League-kval för stockholmarna. Tjerna är den enda som finns kvar när AIK senast var i turneringen.
– Helst minns jag passningen fram till Nebojsas klassiska chipp hemma mot Barcelona, erkänner han för fotbollskanalen.se.

Efter ligatiteln väntar nu kval till Champions League för AIK och Daniel Tjernström. Men det är inte de stora världslag som skrämmer ”Tjerna” mest.
– Först måste vi ju ta oss förbi kvalet och sådana här vitryska lag och liknande. Sådana vet man ju inget om och det är riktigt knepigt, säger han.

I den senaste utflykten AIK hade i Champions League fick man just inleda mot ett lag från Vitryssland, Dnepr Mogilev. Då vann man bortamötet och det var ju Daniel Tjernström som gjorde det, i den 90:e minuten. ”Tjerna” spelade även fram till Nebojsa Novakovics ökända lobb hemma på Råsunda mot Barcelona.
– Jag har det på band där hemma och brukar kika på det ibland, så det glömmer jag aldrig, säger Tjernström och skiner upp.

Men innan Tjerna och AIK förbereder sig för Europa-spel måste man fokusera på cupfinalen mot IFK nu på lördag. Seriesegern och firandet har gjort spelarna avslappnade något som har lett till skön självsäkerhet enligt Tjerna.
– Visst tror vi på oss själv mer nu, men vi är fortfarande ödmjuka. Göteborg är ett bra lag och vi måste spela bra för att slå dem, säger han.

När Hammarby och Djurgården har harvat i botten av tabellen under året har AIK fått vara huvudstadens stolthet. Hammarby är klart för nedflyttning och Djurgården ser ut att göra dem sällskap efter 0-2-förlusten i första kvalmatchen mot Assyriska. Daniel Tjernström har blandade känslor inför Djurgårdens framtid.
– Derbyn är så pass speciella så förlorar vi både Hammarby och Djurgården från allsvenskan så kommer det att bli väldigt tomt, det är klart, säger han.

Framtiden i AIK är oviss för Tjerna. Han tar varje år som det kommer och någon tränarkarriär har han inte funderat på – något han tycks ha glömt bort.
– Shit det måste jag faktiskt fundera på och bestämma mig om, det är ju snart, säger Daniel Tjernström.

Publicerad 2009-11-06 kl 17:34
Annons
Annons
Annons